Voor de oprichting is het allemaal al begonnen.

Meer dan een decennia geleden begon de oprichter van Peppix met het verkennen van de mogelijkheden in het ‘world wide web’ tijdperk. Talen als HTML, Java en PHP schoten als paddestoelen uit de grond. De wereld stond op de kop, een nieuw tijdperk was aangebroken.

Vanaf dat moment is de interesse in internet alleen maar groter geworden, met uiteindelijk als resultaat de oprichting van Peppix in 2013. Lees de geschiedenis van jaar tot jaar hieronder.

 • Vandaag

  Vandaag de dag kijkt Noëll terug met een grijns op zijn gezicht, naar wat Peppix Benelux de afgelopen vijf jaar heeft bereikt. Met het Peppix Talents program, zijn een aantal studenten gecontacteerd voor een aantal (grote) klussen bij Peppix.

 • 2019

  Peppix verandert de focus van marketing naar e-commerce, doordat webdevelopment in de aard van het bedrijf ligt. Door specialisatie op dit gebied, vertrouwt het team erop dat zij de markt beter kunnen voorzien van kwalitatief goede oplossingen. Aanvullend is er een saemnwerking met Microsoft Azure aangegaan, dat samen met AWS verantwoordelijk is geworden voor alle servers.

 • 2018

  Sinds 2018 werken wij met de SCRUM werkmethode. Dit heeft ervoor gezorgd dat projecten sneller en gestructureerd worden opgeleverd. Verder stond het jaar in het teken van de samenwerking met Amazon Web Services.

 • 2016

  In 2016 werkte Peppix samen met 90 ondernemers verspreid in de Benelux. De naam werd in dat jaar gewijzigd naar Peppix Benelux. Dochteronderneming Studenten Webhost bleek een groot succes met de komst van goedkope hosting pakketten, speciaal bedoeld leergierige jongeren. De door de studenten opgeleverde websites, worden gezien en kunnen, bij gebleken talent, komen werken voor Peppix.

 • 2014

  Zijn bedrijf kreeg een enorme groeispurt nadat hij zijn klantenkring fors zag stijgen. Er werd geïnvesteerd in een betere infrastructuur, advertenties en een multi-talig CRM platform waarin klanten abonnementen, hostingpakketten, facturen en andere gegevens kunnen inzien en betalen. Oók kwam er een samenwerking met Google voor de verkoop van GSuite.

 • 2013

  Nadat Noëll een aardig netwerk had opgebouwd, besloot hij om zichzelf als zzp'er in te schrijven aan de Kamer van Koophandel in Zwolle. Dit was het moment waarop Peppix officieel werd opgericht.

 • 2011

  In 2011 ging hij voor kennissen de slag als webdesigner, in ruil voor betere onderdelen voor in zijn computer, zoals een nieuwe videokaart. Dit was de eerste keer dat Noëll een vergoeding kreeg voor zijn werkzaamheden.

 • 2009

  Inmiddels was Noëll niet meer weg te slaan bij zijn computer: hij ontwikkelde zijn vaardigheden razendsnel en leerde Photoshop en video-editing.

 • 2006

  Een jaar later wilde hij deze animaties op het internet plaatsen. Zijn moeder leerde hem zijn eerste 'woordjes' HTML. Daar bleek hij talent voor te hebben.

 • 2005

  Op zijn achtste leerde zijn vader hem de basics van het computerprogramma 3Ds Max, gebruikt bij het maken van de films Finding Dory en Zootopia. Noëll maakte met het programma korte animaties die hij liet zien aan zijn klasgenoten op school.

 • 2000

  De interesse in computers, het internet en de videogames begon op 3-jarige leeftijd bij de oprichter Noëll.