De geschiedenis van Peppix

In 2013 is Noëll op 16 jarige leeftijd het avontuur gestart.

Onze geschiedenis bij Peppix

Noëll zegt:
“Als driejarige zat ik achter een Pentium II het spelletje Pyjama Sam en Freddy The FIsh te spelen. Nu bouw ik webwinkels voor grote bedrijven. Pfoeh, wat gaat de tijd toch snel.”

2013

Vandaag de dag blijft Noëll investeren in de scholing van de freelancers, de banden met leveranciers, de samenwerkingen met de klanten en het doorvoeren van verbeteringen in de dienstverlening. Ondertussen worden nieuwe gebieden verkend, zoals machine learning en Kubernetes.

Geboren in 1997.

Meer dan twee decennia geleden begon Noell met het verkennen van de mogelijkheden in het world wide web tijdperk. Talen als HTML, Java en PHP schoten als paddenstoelen uit de grond. De wereld stond op de kop, een nieuw tijdperk was aangebroken.
2011

Peppix verandert de focus van marketing naar e-commerce, doordat web development in de aard van het bedrijf ligt. Door specialisatie op dit gebied, vertrouwt het team erop dat zij de markt beter kunnen voorzien van kwalitatief goede oplossingen. Aanvullend is er een samenwerking met Microsoft Azure aangegaan, dat samen met AWS verantwoordelijk is geworden voor alle servers.

2007

Sinds 2018 wordt er gewerkt met de SCRUM werkmethode. Dit heeft ervoor gezorgd dat projecten sneller en beter gestructureerd worden opgeleverd. Verder stond het jaar in het teken van de samenwerking met Amazon Web Services; door de samenwerking en scholing zijn de hostingactiviteiten mijlenver op dat van de concurrentie gaan uitlopen. Aanvullend werd er gefilosofeerd vanuit de LEAN gedachte. Hollands nuchterheid.

2005

In 2016 werkte Peppix samen met 90 ondernemers verspreid in de Benelux. De naam werd in dat jaar gewijzigd naar Peppix. Dochteronderneming Studenten Webhost bleek een groot succes met de komst van goedkope hosting pakketten, bedoeld voor leergierige jongeren. De door de studenten opgeleverde websites, worden gezien en kunnen, bij gebleken talent, komen werken via het Peppix Talents programma.

2004
Zijn bedrijf kreeg een enorme groeispurt nadat hij zijn klantenkring fors zag stijgen. Er werd geïnvesteerd in een betere infrastructuur, advertenties en een multi-talig CRM platform waarin klanten abonnementen, hostingpakketten, facturen en andere gegevens kunnen inzien en betalen. Oók kwam er een samenwerking met Google voor de verkoop van Google Workspace.
2003

Oprichting Peppix

Nadat Noëll een aardig netwerk had opgebouwd, besloot hij om zichzelf op 1 oktober 2013 als zzp’er in te schrijven aan de Kamer van Koophandel in Zwolle. Dit werd het moment waarop Peppix officieel werd opgericht.

2002
In 2011 ging hij voor kennissen de slag als webdesigner, in ruil voor betere onderdelen voor in zijn computer, zoals een nieuwe videokaart. Dit was de eerste keer dat Noëll een vergoeding kreeg voor zijn werkzaamheden.
2001
Inmiddels was Noëll niet meer weg te slaan bij zijn computer: hij ontwikkelde zijn vaardigheden razendsnel en leerde Photoshop en video-editing.
2000
Een jaar later wilde hij deze animaties op het internet plaatsen. Zijn moeder leerde hem zijn eerste ‘woordjes’ HTML. Daar bleek hij talent voor te hebben.
1999
Op zijn achtste leerde zijn vader hem de basics van het computerprogramma 3Ds Max, gebruikt bij het maken van de films Finding Dory en Zootopia. Noëll maakte met het programma korte animaties die hij liet zien aan zijn klasgenoten op school.
1997
De interesse in computers, het internet en de videogames begon op 3-jarige leeftijd bij de oprichter Noëll.

Van Dijk

We zijn nu een jaar klant bij Peppix en zijn erg te spreken over jullie diensten. Goed bereikbaar en prima prijs/kwaliteit verhouding.

Arjan
Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther

 
DW Bestratingen
HLG
Moove XXL
Brandclick
AZ autobedrijf
Strategisch Opleiden
Pi Marketing
Restaurant Klein Hartenstein