Voor de oprichting is het allemaal al begonnen.

Meer dan een decennia geleden begon de oprichter van Peppix met het verkennen van de mogelijkheden in het ‘world wide web’ tijdperk. Talen als HTML, Java en PHP schoten als paddestoelen uit de grond. De wereld stond op de kop, een nieuw tijdperk was aangebroken.

Vanaf dat moment is de interesse in internet alleen maar groter geworden, met uiteindelijk als resultaat de oprichting van Peppix in 2013. Lees de geschiedenis van jaar tot jaar hieronder.

 • 2000

  De interesse in computers, het internet en de videogames begon op 3-jarige leeftijd bij de oprichter van Peppix.

 • 2005

  Op zijn achtste levensjaar ontdekte hij de mogelijkheden van het programma 3Ds Max, o.a. bekend van de films Finding Dory en Zootopia, en maakte hiermee korte animaties.

 • 2006

  Een jaar later wilde hij deze animaties tentoonstellen op het internet. Zijn moeder leerde hem zijn eerste 'woordjes' HTML.

 • 2009

  Zijn kennis liep razendsnel op toen hij tientallen uren per maand spendeerde aan programma's als Adobe Photoshop, Dreamweaver, After Effects, Maya en Sony Vegas. Deze video's deelde hij op school en via YouTube.

 • 2011

  In 2011 ging hij voor kennissen met een eigen bedrijf aan de slag als webdesigner, in ruil voor betere onderdelen voor in zijn computer.

 • 2013

  Nadat Noëll een aardig netwerk had opgebouwd, besloot hij om zichzelf als zzp'er in te schrijven aan de Kamer van Koophandel te Zwolle.

 • 2014

  Zijn bedrijf kreeg een enorme groeispurt nadat hij zijn klantenkring fors zag stijgen. Er werd geïnvesteerd in een betere infrastructuur, advertenties en een multi-talig CRM platform waarin klanten abonnementen, hostingpakketten, facturen en andere gegevens kunnen inzien.

 • 2016

  In 2016 werkte Peppix samen met 90 ondernemers verspreid in de Benelux. De naam werd in dat jaar gewijzigd naar Peppix Benelux. Dochteronderneming Studenten Webhost bleek een groot succes met de komst van goedkope hosting pakketten, speciaal bedoeld leergierige jongeren. Deze jongeren worden nauwlettend in de gaten gehouden en kunnen, bij gebleken talent, komen werken voor Peppix.

 • Vandaag

  Vandaag de dag kijkt Noëll terug met een grijns op zijn gezicht, naar wat Peppix Benelux de afgelopen vijf jaar allemaal heeft bereikt. Met het Peppix Talents program, zijn een aantal studenten gecontacteerd voor een baan bij Peppix. En met drie jaar gezonde bedrijfsresultaten achter de rug, voorziet hij een rooskleurige toekomst voor het bedrijf.