Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Peppix is groen, letterlijk. Wij steunen milieu organisaties, maken gebruik van duurzame energie en proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van Energy Star gecertificeerde apparatuur. Het kantoor in Zwolle draait volledig op zonne energie. Ons datacentrum in Amsterdam maakt gebruik van een zelfvoorzienend koelsysteem, met een PUE nomineren van 1.15. Dit resulteert in een betere planeet.

Zelfvoorzienende kantoorruimte

Ons kantoor wordt sinds september 2016 volledig voorzien van zonne energie. Door de plaatsing van 8 dakpanelen, te investeren in Energy Star apparaten en energie zuinige lampen, hebben wij ons stroomverbruik aanzienlijk kunnen terugdringen. Dit resulteerde dat wij volledig op zelf opgewekte elektriciteit kunnen werken.

Sponsor van Meewind

Peppix is sponsor van Meewind, het beleggingsfonds in duurzame energieproductie.  Meewind investeert in windparken, voorzien van honderden windmolens aan de Nederlandse kust. Dit is goed voor meer dan 100.000 huishoudens te voorzien van duurzame energie.

Energy Star certificeringen

Onze computers, WiFi routers, smartphones, tablets, beeldschermen en telefoons zijn uitsluitend voorzien van een energy star certificering. Energy Star is een certificering die wordt toegewezen zodra een apparaat minstens 30% zuiniger is dan de vereiste waarden door de overheid, in dit geval de Europese Unie.