Peppix onderneemt maatschappelijk verantwoord

Al sinds 2016 volledig duurzaam met zonnepanelen en 'groene' servers.

Duurzaamheid met Peppix's Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Peppix

Noëll zegt:
“Ik vind groene energie enorm belangrijk, doordat de toekomstige generatie beschermt. Natuurlijk, er zijn dingen die vervuilender zijn, zoals de kolencentrale’s in Polen, maar daar heb ik helaas geen invloed op.”

Peppix is groen, letterlijk. Wij steunen milieu organisaties, maken gebruik van duurzame energie en proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van Energy Star gecertificeerde apparatuur. Onze werkplekken in Zwolle draaien volledig op zonne energie. En de datacentrums van onze partners in Groningen, Ierland en Frankfurt zijn zelfvoorzienend. Kortom, we doen ons best om er een betere planeet van te maken. 

Duurzaamheid met Peppix's Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Peppix

Zonnepanelen

Onze werkplekken worden sinds september 2016 volledig voorzien van zonne energie. Door de plaatsing van dakpanelen, te investeren in nieuwe apparatuur en energiezuinige LED lampen, hebben wij ons stroomverbruik aanzienlijk kunnen terugdringen. Dit resulteert dat wij volledig op zelf opgewekte elektriciteit kunnen werken. Daarnaast zijn onze computers, WiFi routers, smartphones, tablets en beeldschermen voorzien van een Energy Star certificering. Dat wil zeggen dat de apparaten minstens 30% zuiniger zijn dan de vereiste waarden door de overheid, in dit geval die van de Europese Unie.

Duurzaamheid met Peppix's Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Peppix

Groene servers

Azure, AWS en Google werken op zonne energie. Niet alleen onze werkplekken, maar ook onze servers zijn daarmee zelfvoorzienend in hun hardware- en koeling mechanismen.

Duurzaamheid met Peppix's Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Peppix

Medesponsor van Meewind

Onze werkplekken zijn vanuit de energiecoöperatie medesponsor van Meewind, het beleggingsfonds in duurzame energieproductie. Meewind investeert in windparken voorzien van honderden windmolens aan de Nederlandse kust. Dit is goed voor meer dan 100.000 huishoudens om te kunnen voorzien in duurzame energie.

Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben
Van der Veen

We hebben voor Peppix gekozen bij de overstap naar Google. Ze hebben onze gegevens overgezet en ervoor gezorgd dat we er nauwelijks iets van merkten.

Erik
Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau

 
Brandclick
Blauwe Paard Advies
Traffic Leaders
Appsago
Paper Trails Europe
IGWTrust
Bureau Up
Bouwbedrijf de Molenaar