Het verhaal achter de oprichter onderneming techniek

‘Een bakker, paprikateler of kapper moet een website kunnen runnen, zonder zich zorgen te maken om de techniek’.  Met die missie richtte Noëll op 1 oktober 2013 Peppix Benelux op. Als 16 jarige knul zonder afgeronde opleiding en met veel aangeleerde kennis ging hij aan de slag. Thuis, in de woonkamer, achter de tv en boven in zijn slaapkamer werkte hij dag en nacht aan allerlei projecten. Sommige ideeën waren succesvol, anderen niet.

Het bedrijf groeide samen met Noëll; theorie werd in praktijk gebracht en nieuwe initiatieven werden bij bestaande klanten getest. Overal werden verslagen van gemaakt en dat levert tot vandaag de dag een rijke bron van inspiratie. Binnen het vakgebied zijn alle wegen al eens doorlopen: van machine learning tot cloud hosting en growth hacking. Termen die voor de een abracadabra zijn, maar voor Noëll een genot om in te verdiepen.

Zonder verspilling aan de slag

Ieder project krijgt een eigen omgeving in ActiveCollab, het projectmanagementplatform waarmee teams samenwerken aan opdrachten. Deze teams bestaan uit Noëll, de opdrachtgever en soms – afhankelijk van de opdracht – een externe ontwikkelaar, ontwerper of schrijver. Om ervoor te dat de projecten succesvol worden afgerond, wordt de AGILE werkmethode gecombineerd met de LEAN filosofie. Dit helpt Noëll bij het bepalen van een lijst met eisen en wensen, prioriteiten en deadlines.

Over ons bij Peppix Benelux

LEAN

Bedacht door Toyota, neemt als uitgangspunt dat verspilling van tijd, geld en talent moet worden voorkomen.

Over ons bij Peppix Benelux

AGILE

Maakt de planning overzichtelijk door in korte, intensieve periodes naar het eindproduct te werken.

Door het combineren van deze twee werkmethodes, ontstaan de volgende voordelen:

  • Noëll is je vaste aanspreekpunt en streeft naar kwaliteit boven kwantiteit
  • Tijd en geld wordt niet verspild aan reistij of lange telefoongesprekken
  • Je wordt volledig ontzorgd tijdens en na het verloop van je project
  • Er is een storingslijn beschikbaar om problemen buiten openingstijden op te vangen
  • Er zit standaard 1 maand garantie op het geleverde werk

Peppix Benelux is vandaag de dag uitgegoeid tot een maatwerk cloudprovider dat bedrijven helpt bij het hosten van hun website, webwinkel, mail, administratie, data én projecten in AWS, Azure of Google Workspace. Standaard diensten worden uitgebreid met onze expertise, servers worden gebouwd en onderhouden, en belangrijke beslissingen wordt over meegedacht. 

Over ons bij Peppix Benelux

Noëll zegt:
“Na jarenlang ondernemen geloof ik dat je in slechts een paar vakgebieden kunt excelleren. Mijn favoriete boek is dan ook Operational Excellence door Marcel van Assen. In mijn vrije tijd sport, fotografeer en duik ik de geschiedenis in. Ondertussen studeer ik Business IT & Management om de onderliggende theorie beter te begrijpen. Die studie rond ik in 2022 af.”

Steenbergen

Gemak dient de mens; bedankt voor jullie uitstekende hulp met onze website. Onze website kan er weer tegenaan!

Steenbergen
Van der Vliet

Jullie servers zijn gelukkig goed bestand tegen hoge bezoekersaantallen, onze website verwelkomt dagelijks 2.000 bezoekers zonder enige problemen. Super!

Van der Vliet
Weerkamp

cPanel of DirectAdmin, het maakt mij allemaal niet uit. Zolang het maar werkt, en dat doet het! Helemaal goed!

Weerkamp

 
Varnish
Mailchimp
Amazon Web Services
Facebook Pixel
WordPress
Twitter
MariaDB
Amazon Cloudfront