Het verhaal achter de oprichter onderneming techniek

Gestart in 2013 door Noëll op 16 jarige leeftijd met één missie: de techniek betrouwbaar maken.

Over Peppix bij Peppix

Noëll zegt:
“Na jarenlang ondernemen geloof ik dat je in slechts een paar gebieden kunt excelleren. Mijn favoriete boek is dan ook Operational Excellence door Marcel van Assen. In mijn vrije tijd sport, fotografeer en duik ik de geschiedenis in. Ondertussen volg ik een deeltijd master Business Process Management & IT om beter onderbouwd advies te geven.”

Ontstaan op 1 oktober 2013.

‘Een bakker, paprikateler of kapper moet een website kunnen runnen, zonder zich zorgen te maken om de techniek’.  Met die missie richtte Noëll op 1 oktober 2013 Peppix op.
Als 16 jarige knul zonder afgeronde opleiding en met veel aangeleerde kennis ging hij aan de slag. Thuis, in de woonkamer, achter de tv en boven in zijn slaapkamer werkte hij dag en nacht aan allerlei projecten. Sommige ideeën waren succesvol, anderen niet.

Het bedrijf groeide samen met Noëll; theorie werd in praktijk gebracht en nieuwe initiatieven werden bij bestaande klanten getest. Overal werden verslagen van gemaakt en dat levert tot vandaag de dag een rijke bron van inspiratie. Binnen het vakgebied zijn alle wegen al eens doorlopen: van machine learning tot cloud hosting en growth hacking. Termen die voor de een abracadabra zijn, maar voor Noëll een genot om in te verdiepen.

Aan de slag met de LEAN filosofie.

Ieder project krijgt een eigen omgeving in ActiveCollab, het projectmanagementplatform waarmee teams samenwerken aan opdrachten. Deze teams bestaan uit Noëll, de opdrachtgever en soms – afhankelijk van de opdracht – een externe ontwikkelaar, ontwerper of schrijver. Om ervoor te dat de projecten succesvol worden afgerond, wordt de Kanban werkmethode gecombineerd met de LEAN filosofie. Dit helpt Noëll bij het prioriteren van een lijst met eisen en wensen, het plannen van de werkzaamheden en het inhuurproces. Dit heeft als resultaat dat het werk op tijd in een transparant proces wordt uitgevoerd.

Over Peppix bij Peppix

LEAN

Bedacht door Toyota, neemt als uitgangspunt dat verspilling van tijd, geld en talent moet worden voorkomen.

Over Peppix bij Peppix

AGILE

Maakt de planning overzichtelijk door in korte, intensieve periodes naar het eindproduct te werken.

Door het combineren van deze twee werkmethodes, ontstaan de volgende voordelen:

  • Noëll is je vaste aanspreekpunt en streeft naar kwaliteit boven kwantiteit
  • Tijd en geld wordt niet verspild aan reistijd of lange telefoongesprekken
  • Je wordt volledig ontzorgd tijdens en na het verloop van je project
  • Er is een storingslijn beschikbaar om problemen buiten openingstijden op te vangen
  • Er zit standaard 1 maand garantie op het geleverde werk

Peppix is vandaag de dag uitgegoeid tot een maatwerk cloudprovider dat MKB bedrijven helpt bij het hosten van hun website, webwinkel, mail, administratie, data én projecten in AWS, AzureGoogle Workspace en Office 365. Aanvullend diensten worden uitgebreid met onze expertise, servers worden gebouwd en onderhouden, en belangrijke beslissingen wordt over meegedacht. Ben je klaar voor de volgende stap? Neem vrijblijvend contact op.

Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben
Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther

 
Milieuraad
IDD.nu
NLP Academie
Lekkage Events
Kamphuuske
Forward Marketing
Motorcycles United
Livable