Stap over op Google Suite

De hoofdnoot van onze cloud oplossing komt bij Google vandaan. De zakelijke suite biedt je een aantal tools die onmisbaar zijn binnen je bedrijf, door de efficiënte workflows en de vele mogelijkheden. Op deze pagina leggen wij je in het kort uit wat GSuite zo bijzonder maakt.

Wat is Google Suite? Zakelijke e-mail voor ondernemers

In tegenstelling tot de mailbox die je wellicht kent van je huidige webhostingprovider, biedt Google Suite een scala tools die noodzakelijk zijn voor een groeiend bedrijf. Denk hierbij aan ongelimiteerde opslagmogelijkheden, een uptime-garantie van 99.997%, archiveringsmogelijkheden zoals e-Discovery, uitgebreide mailopslag, Outlook, MacOS iOS en Android integratie én volledige, persoonlijke ondersteuning.
  • Een reclamevrije, zakelijke variant op Gmail hebt;
  • Onbeperkt bestanden, zoals grote videomontages en drukbestanden, kan opslaan in Google Drive en (zonder beperking) kan delen met anderen;
  • Je deze bestanden, mails en agenda altijd en overal beschikbaar hebt;
  • Het naadloos integreert met Outlook, MacOS, iOS en Android;
  • Volledige migratie door onze professionals;
  • Goede, persoonlijke ondersteuning voor het instellen van je accounts;
  • De mogelijkheid tot het op locatie installeren van de Google Suite accounts;
  • Het door ons laten automatiseren van taken, waaronder het filteren van berichten en het tegengaan van spam;
  • Maak gebruik van archivering en e-Discovery van je berichten, chats en bestanden voor je administratie.
De ondersteuning die je bij het gebruik van GSuite mag verwachten, gaat verder dan een simpele handleiding. Wij zijn bereikbaar voor al je vragen over GSuite en kunnen je op afstand helpen met de installatie van de mailadressen en de synchronisatie tools. Oók denken wij na over het implementeren van GSuite op organisatieniveau en kijken wij mee naar eventuele groeikansen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ja, via het contactformulier hiernaast kan je een vrijblijvende 30-dagen proefversie aanvragen, waarin je alle voordelen van Google Suite kunt ontdekken. Na afloop van de proefperiode, kan je het abonnement zonder dataverlies verlengen. De abonnementsvormen die wij bieden, zijn maandelijks opzegbare contracten en jaarcontracten. Wij kunnen je binnen deze periode voorzien van de migratie op GSuite, de installatie en configuratie van Google Suite binnen je bedrijf. Wij gaan al voor je aan de slag vanaf 1 gebruiker, en dat maakt onze samenwerking met jou en Google onmisbaar tijdens de stap in jouw carriere.

Google Suite begint vanaf €5.20 per persoon per maand. Google Drive opslag begint al bij €19.99 per jaar voor 200 GB, of €99.99 per jaar voor 2TB (2.000 GB). Voor grote organisaties met meer dan 4 gebruikers en de behoefte voor ongelimiteerde opslag voor alle gebruikers, in tegenstelling tot slechts één gebruiker, is Google Suite Business met een prijs van €10.40 per persoon per maand een waardig alternatief dat in deze behoefte voorziet, naast de inbegrepen extra’s zoals Google CloudSearch en Google eVault.

Met Google Suite Business heb je vanaf 5 personen onbeperkte opslagruimte in Google Drive, Google Mail (Gmail) en Google Docs. Deze opslagruimte kan je gebruiken voor het maken van een reservekopie, het synchroniseren van (grote) bestanden en het delen van projecten met je opdrachtgevers, net zoals Wetransfer en Dropbox dat doen.

Disclaimer: de genoemde prijzen zijn voor het laatst gecontroleerd in januari 2019.

Het migreren van de bestaande mailboxen, digitale agenda’s, adresboeken en data duurt enkele uren, afhankelijk van de heoveelheid data en medewerkers dat tegelijkertijd wordt overgezet. Dit is een geautomatiseerd proces waar je weinig aandacht aan hoeft te besteden. Je bent in tussentijd gewoon bereikbaar voor diegene die jou willen contacteren.

Wat gebeurt er als er problemen optreden?

In het geval van problemen, treden wij direct op en voltooien wij het proces handmatig. Er wordt vooraf altijd een back-up gemaakt van je mailbox, zodat wij de garantie kunnen geven dat er géén gegevens verloren gaan.

Opmerking: wij hebben nu toe 1 incident meegemaakt waarbij het proces niet kon worden voltooid. Dit kwam door een verouderde POP3 server van de opdrachtgever die stukliep. Middels een testomgeving en een back-up is de mail daarna alsnog gemigreerd naar Google Suite.

Moeten wij jullie toegang verlenen tot onze mailbox?

Nee, dit is niet verplicht. Hoewel wij adviseren om de migratie door ons uit te voeren, bestaat er de mogelijkheid om zelf een vereenvoudigd proces te doorlopen met behulp van een specialist op afstand. Het is hierbij niet mogelijk om jeagenda, adresboek of takenlijsten te migreren. Wil je dit toch, dan zal je ons tijdelijk toegang moeten geven tot de gegevens om het Google Suite importprogramma te laten uitvoeren. Wij behandelen deze vertrouwelijke gegevens strikt in een AES 256bits beveiligde kluis. Zie voor meer informatie ook onze privacy policy

Ja, Google Suite biedt standaard 30 GB opslagruimte per medewerker in Google Drive, het alternatief op Dropbox. Deze ruimte kan jij en je collega’s voor het opslaan van foto’s, video’s en documenten. Werkmappen, projectgegevens en grote PDF-bestanden; niets is Google Drive te gek. Het kan zijn dat er een tekort aan opslagruimte ontstaat. Daar bieden wij, en Google, verschillende opties voor. De meest voor de hand liggende optie is dat je additionele schijfruimte aanschaft via Google Drive. Voor €99.99 per jaar heb je maar liefst 2 TB (2.000 GB) opslagruimte. Is het zo dat niet alleen jij, maar eigenlijk al je collega’s meer opslagruimte nodig hebben, dan kan je overstappen op Google Suite Business. Voor €8.00 per gebruiker per maand, heb je vanaf 5 werknemers onbeperkte opslagruimte. Onbeperkt. Dan kan je eindeloos veel bestanden opslaan, back-ups maken van je systemen en alles net zo snel weer delen met bijvoorbeeld je opdrachtgevers.

Google maakt, net zoals Dropbox, gebruik van de asymmetrische beveiligingsmethode AES. Met AES wordt iedere bit 256 bits lang gemaakt. De vehrouding is dan ook 1:256. Het is tot nu toe onmogelijk om bestanden geencrypt met AES, binnen de eerstvolgende 100 jaar te kraken. Dit is dan ook een van de meest veilige encrypitiemethodes die er momenteel is. Verder biedt Google 2 factor authenticatie tijdens het inloggen, een continue SSL verbinding tijdens het synchroniseren en veel mogelijkheden om beveiliging op organisatorisch niveau af te dwingen. Zo kan je eisen dat je personeel een wachtwoord op zijn of haar Android telefoon moet hebben ingesteld, voordat zij gebruik kunnen maken van hun Google Suite werkaccount.

Dit maakt dan ook dat Google uiterst veilig is om e-mails mee te sturen en bestanden mee te syncroniseren.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op.

Wat ondernemers zeggen

Van Wijk

Wij zijn zeer tevreden met de folders die Peppix voor ons heeft ontworpen, de elegante rondingen maken onze folders zeer uniek. Bedankt!

Van Wijk
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk
Jonkers

Peppix heeft voor ons een geweldig logo ontworpen dat vanuit de verte herkenbaar is en een frisse insteek heeft. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Jonkers
 
Google Drive
Google Mail
Google Cloudsearch
Google Suite
Google Docs
Google Analytics
Google Sheets