Google Sheets bij Peppix

Google Sheets is dé vervanger voor Microsoft Excel

Deel, werk samen, maak sjablonen, voeg opmerkingen toe en mention gasten.

Met Google Sheets kan je grote lijsten met gegevens opslaan en doorzoeken zonder dat je een krachtige computer nodig hebt: Google Sheets draait in de cloud en dat heeft een hoop voordelen. Hieronder lees je er een paar.

De voordelen van Google Sheets

Verwerkt grote hoeveelheden data vanuit je browser.

  • Google Sheets werkt op alle computers, smartphones en tablets via de browser en de apps;
  • Je kan met sheets heel makkelijk live samenwerken met collega’s;
  • Informatie kan gemakkelijk worden geïmporteerd en doorzocht dankzij Google’s BigQuery zoekmachine;
  • Ondersteuning voor formules maakt Google Sheets een makkelijke rekentool;
Google Sheets bij Peppix

Snel rekenen met formules in big data

Sheets ondersteunt tientallen formules, is lekker snel en biedt ondersteuning voor BigQuery. Dat komt omdat Google het zware werk voor je doet: niet je computer, maar een server bij Google laadt, rekent en toont de uitkomst van jouw formules. Je computer, iPad of telefoon laat dus alleen zien wat Google voor jou berekent heeft. Da’s efficient. De BigQuery functie geeft je een SQL editor waarmee je data nog verder kunt analyseren; maar voor huis- tuin en keuken analyses is Google Sheets net zo geschikt. 

Veel third-party integraties

Met IFTTT kan jij bijhouden wanneer er een mailbericht met de tag “support” binnenkomt en dat registeren in een Google Sheet. Die informatie kan je vervolgens analyseren, om te kijken op welke tijdstippen je de meeste mailberichten ontvangt. Ook kan jij je productvoorraad binnen je webshop, bijhouden én bijwerken binnen Google Sheet. Daarmee is Sheets breder inzetbaar dan excel, doordat het binnen vele toepassingen geïntegreerd is. Oók is Sheets geïntegreerd met Google Forms om uitkomsten verder te berekenen.

Gemakkelijk Google Sheets delen

De sheets kan je makkelijk delen met personen binnen- en buiten je organisatie. Zij kunnen de informatie bekijken, voorzien van commentaar of volledig aanpassen, afhankelijk van de rechten die jij aan hen verleent. Met de automatische back-ups kan je makkelijk een wijziging terugdraaien als een deel van de informatie ongewenst verloren gaat.

Samenwerken met Peppix

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis
Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau

 
Contentoo
Kamphuuske
Tegel Expert
Medicon
Paper Trails Europe
Restaurant Klein Hartenstein
Swolland
Plugged Live Shows