Google Workspace logo

Google Workspace migratie in 1 week, ondersteuning én beheer

Peppix Benelux is een gecertificeerd Google Partner in Google Workspace sinds 2014.

Met Google Workspace mail je via Gmail, werk je samen met in Google Drive, vergader je in Google Meet, bel je via Google Voice, en beheer je jouw planning in Google Agenda. Wij helpen je bij de overstap, het trainen van collega’s en het beheer. Dat kan gratis, op basis van best-effort, of met een SLA contract naar keuze. Je vindt de SLA opties hier

Waarom samenwerken met Peppix?

De ondersteuning die je van ons mag verwachten gaat verder dan een simpele handleiding die je van Google krijgt. Wij zijn bereikbaar voor al je vragen en kunnen je op afstand helpen met de installatie van de mailadressen en Google Drive. Die ondersteuning kost € 25.00 per kwartier, of wordt gedekt vanuit je SLA. Hieronder zie je de licentiekosten per maand.

Google Workspace licentiekosten

Prijs per mailbox per maand, dagelijks opzegbaar, in tegenstelling tot Google.

Business Starter

Bevat alle functies en 30 GB opslag, ideaal om mee te beginnen.
5
20 p.p.
 • Maak gebruik van álle services
 • 30 GB opslagruimte per persoon
 • Reclamevrij en goed beveiligd

Business Standard

Gericht op bedrijven die veel bestanden delen, mét 2 TB opslag en Gedeelde Drives.
10
40 p.p.
 • Gedeelde Drives en Cloud Search
 • 2.000 GB opslagruimte per persoon
 • Google Meet vergaderingen opnemen

Enterprise

Onbeperkte opslag, goede archivering- en extra beveiligingsopties
20
80 p.p.
 • Extra beveiliging zoals SSO
 • Onbeperkte opslag voor iedereen
 • Archivering van oud-medewerkers

Hoe werkt de migratie naar Gmail, Drive en Agenda?

Zodra je contact opneemt met Noëll, zal hij de stappen met jou bespreken. Noëll gaat eerst kijken hoe je de mail nu geregeld hebt. Daarna maakt hij een planning. Die planning bevat informatie over wie er wordt overgezet, met welke services er rekening moet worden gehouden en wat voor jullie een handige dag is om de mail over te zetten. In praktijk zien we dat Noëll dan zijn zaterdag vrij plant om met jullie aan de slag te gaan. Dit doet hij tegen hetzelfde uurtarief van €25.00 per kwartier.

Hoe zit het met de service...

...en de support?

Google Workspace bij Peppix Benelux

Wil je meer informatie?

Laat je organisatie beheren óf migreren met de hulp van Noëll. Stuur hem vandaag je vraag.

Backups en beveiliging

Als je per ongeluk een account verwijdert, dan ben je alle data kwijt. Dat geldt ook voor accounts die worden gehackt. Met de back-up service hoef jij je daar geen zorgen om te maken. Wij maken iedere vier uur een back-up van al je mails, agenda’s, adresboeken en Drive bestanden en slaan deze beveiligd op in Duitsland via AWS. Die gegevens worden tot maximaal 7 jaar bewaard. Deze service zit gratis inbegrepen bij je SLA2 pakket of is beschikbaar als losse service v.a. €75.00/maand.

Wil je liever niet al teveel geld uitgeven aan back-ups? Let er dan op dat iedereen in je organisatie een veilig wachtwoord gebruikt en 2FA heeft ingeschakeld. Wij  helpen je bij het afdwingen van dit beleid. Ook zullen we de manier waarop bestanden worden gedeeld, uitleggen..Zo weet je dat je beslagen ten ijs komt.

2 staps verificatie (2FA)

Met 2FA zullen je medewerkers naast een wachtwoord ook een SMS code moeten invullen. Dit werkt net zoals de tan code zoals je gewend bent van de bank of het inloggen via DigID.

Zeg nee tegen malware en spam

Gmail filtert spam via Google’s geavanceerde algoritmes. Dit betekent in praktijk dat je bedrijf geen spam meer ontvangt van onbetrouwbare ontvangers. Dit spam-filter werkt beter dan dat van gebruikelijke methodes als SpamAssassin, ClamAV, Norton of Avast antivirus software.

Uitgebreide rapporten

De rapporten laten zien of je collega’s een sterk wachtwoord hebben, of ze 2FA hebben ingeschakeld en hoeveel bestanden ze met de buitenwereld delen. Deze gegevens helpen je te begrijpen hoe de organisatie is ingericht en waar je op kunt letten. Binnen het ondersteuningspakket kijken we samen naar de rapporten.

Bedrijfsinstellingen

Op organisatieniveau kunnen wij instellen dat je collega’s bestanden niet buiten de organisatie mag delen. Oók kunnen we instellen dat ze een wachtwoord op hun iPhone of Android telefoon moeten hebben ingesteld om te mogen inloggen. Deze instellingen dragen bij aan het veiliger maken van de omgeving.

Voordelen Google Workspace bij Peppix Beneluxvan Gmail

Google Workspace bij Peppix BeneluxGmail voordelen

 • Google Mail is in je browser, in de app en via Outlook, Apple Mail en Windows Mail te gebruiken;
 • Je plant tijdens het e-mailen afspraken in, maakt notulen, deelt grote bestanden en belt met collega’s via Google Meet;
 • Spam? Dat is verleden tijd met de geavanceerde mailfilters van Google en onze DKIM instellingen. Je kunt zelf filters toevoegen om ongewenste reclame te verwijderen;
 • Preventief beveiligd tegen allerlei risico’s om dataverlies te voorkomen als gevolg van hackersaanvallen of ransomware;
 • Het hele jaar online. Er komt geen onderhoud aan te pas.

Hoe lang duurt het overstappen?

Het overzetten van de bestaande mailboxen, agenda’s en adresboeken duurt één weekend. Dit is een automatisch proces waarbij Noëll elke paar uur controleert of alles goed gaat. Tijdens het overzetten kan je gewoon doorgaan met werken in Gmail. Je klanten zullen er géén last van hebben dat je overstapt; alles blijft werken. Langzaam zullen je oude mailberichten één voor één zichtbaar worden in Gmail. 

Bellen via Google Voice

Google Voice is een aanvullende pakket waarmee je kunt bellen met een lokaal telefoonnummer. Je kunt openingstijden en belmenu’s instellen. Gesprekken opnemen. En rechtstreeks bellen via Gmail. Wij rekenen dezelfde prijzen.

Voice Starter pakket

Voor kleine bedrijven tot 10 man
10
00 p.p.
 • Gesprekken doorschakelen naar collega's
 • Afspraken plannen vanuit Agenda
 • Maximaal 10 telefoonnummers

Voice Standard pakket

Voor bedrijven met meerdere afdelingen
20
00 p.p.
 • Koppel een onbeperkt aantal telefoonnummers
 • Maak belmenu's en schakel direct door
 • Ondersteuning voor vaste telefoons (VOIP)
Wat doet Gmail, Drive, Agenda, Meet en alle andere services?

De term Workspace is een omschrijving van een heleboel diensten in één pakket. Dit pakket heeft een vaste prijs per maand. Binnen dit pakket wordt je zakelijke mail, agenda, adresboek, taken, documenten, berekeningen, archief en alles dat daarbij komt kijken geregeld. Het wordt letterlijk ‘de Cloud’ genoemd; juist doordat alles online komt te staan. Al je bestanden, afspraken en discussies zijn overal toegankelijk. Wereldwijd, op elk apparaat. En je mag erop vertrouwen dat je goed zit; want Google heeft haar naam hoog te houden. De beveiliging wordt geregeld op basis van audit rapporten, 2FA, actieve monitoring en DLP. De back-ups kun je naar wens inrichten met Google Vault of ons SLA pakket. Het Workspace pakket is dus een combinatie van alles online hebben, met de zekerheid dat het goed werkt, tegen een vaste prijs per medewerker per maand.

Alle voordelen op een rij gezet

 • Dankzij onze ervaring denken we actief mee bij een efficiënte inrichting, de beveiliging, de manier waarop het integreert in jullie werkwijze en welke mogelijkheden er zijn om beter gebruik te maken van alle functies.
 • Bij overstap krijg je een reclamevrije, zakelijke variant van Gmail. Je mailt namens je eigen bedrijf;
 • Je kunt bestanden, zoals videomontages en drukbestanden, opslaan in Google Drive en delen met freelancers en werknemers;
 • Deze bestanden, mails en agenda’s zijn altijd en overal beschikbaar;
 • Het integreert met Windows, Mac, iOS en Android, Outlook, Apple Mail en Windows Mail;
 • Wij regelen de installatie en migratie van al je mails, bestanden, afspraken en contacten;
 • Naderhand helpen we je collega’s persoonlijk bij het instellen en gebruiken van hun accounts;
Hoe zit het met de beveiliging?
We kunnen actief monitoren op het (per ongeluk) delen van BSN en credit card nummers; toezien op het 2FA beleid, onveilige apps blokkeren en spam in Gmail weigeren.
 

Verder kan je met de uitgebreide beveiligingsopties van Google instellen wat wel en niet is toegestaan. Zo kan de afdeling administratie haar gegevens uitsluitend met de accountant delen, terwijl de afdeling grafische vormgeving haar data met iedereen kan delen. Zo houd jij je organisatie veilig.

Google Workspace bij Peppix Benelux

Eenmalige installatiekosten

Stap over zonder gegevensmigratie.
100
00
Eenmalige installatiekosten
 • Wij voeren de aanvraag bij Google uit
 • Zorgen voor de installatie en configuratie
 • Koppelen je domeinnaam en zorgen voor de DNS wijziging
 • Zorgen dat jij en je collega's binnen 3 dagen kunnen inloggen
Goedkoop overstappen
Zonder migratie

Heb je een nieuwe bedrijf, of wil je de oude mailtjes, afspraken en bestanden niet door ons laten overzetten? Dan bespaar je flink op de installatiekosten. Door ons alleen voor de aanvraag en de installatie in te schakelen, betaal je als bedrijf slechts eenmalig €100.00. Wij zorgen dat je binnen 3 werkdagen aan de slag kunt met Gmail, Drive, Meet en alle andere apps.  Geef bij je aanvraag aan welk pakket je wilt, zodat we je aanvraag diezelfde dag kunnen starten. Al onze abonnementen zijn dagelijks opzegbaar; je zit niet vast aan een contract.

Google Workspace migratiekosten

Hieronder zetten wij de kosten voor het overstappen op een rijtje. Wij zorgen voor de installatie, inrichting en ondersteuning. Afhankelijk van hoe technisch je bent, zal het prijskaartje daarom kunnen verschillen. We bieden namelijk online trainingvideo’s aan, zodat je niet teveel betaald voor de support. 

Hoe werkt de migratie?

Kleine organisatie

650
00 v.a.
 • Huidige situatie in kaart brengen (€200.00)
 • Back-ups maken en DNS overzetten (€75.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€100.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€250.00)
 • Evaluatie en instructies rondsturen (€25.00)

Grote organisatie

2650
00 v.a.
 • Huidige situatie in kaart brengen (€600.00)
 • Back-ups maken en DNS overzetten (€300.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€200.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€900.00)
 • 30 dagen support medewerkers (€650.00)
Google Workspace bij Peppix Benelux
Video afspelen

Aanvullende ondersteuning (optioneel)

Voor korte vraagjes kun je altijd bij ons terecht. Wil je dat wij meedenken en je medewerkers trainen? Dan komt er €150.00, plus €2.20 per licentie per maand op de prijs. Wil je óók dat wij actief meedenken met de inrichting van je organisatie, wijzigingen doorvoeren, je mails en afspraken back-uppen en na openingstijden bereikbaar zijn bij urgente problemen? Dan betaal je €500.00 én €5.00 per persoon per maand.

Google Voice demo

Basis

 • Gratis beschikbaar voor iedereen.
 • Biedt support voor veelvoorkomende problemen.
 • Mét licentiebeheer, onderhoud en accountherstelservice.
 • Contact via e-mail en WhatsApp.

Aanvullend

150
00
én 2.20€ per licentie, per maand
 • Persoonlijke hulp bij het onderzoeken en uitleggen van vragen en het gebruik .
 • Maandag t/m vrijdag van 8:00 - 17:00 bereikbaar voor support.
 • Telefonisch, via Google Meet, e-mail en WhatsApp bereikbaar.
 • Inclusief onderhoud, beveiligingschecks en monitoring voor je Google organisatie.

Uitgebreid

500
00
plus 5.00€ per licentie, per maand
 • Alles uit het standaard pakket, en:
 • 7 dagen per week van 6:00 tot 23:00 bereikbaar bij storingen
 • Helpt bij het doorvoeren van wijzigingen, zoals wachtwoord herstellen en accounts aanmaken.
 • Gratis back-ups van Gmail, Agenda en contactpersonen tot 7 jaar lang

(*) Het basis ondersteuningspakket is gratis beschikbaar op basis van best-effort. Wil je een ICT partner waarop je kunt vertrouwen? Overweeg dan het Aanvullend (SLA1) of Uitgebreid (SLA2) pakket. Wil je weten wat de licenties kosten? Bekijk dan de Google Workspace prijslijst.

Waarom zou je het licentiebeheer via Peppix Benelux regelen?

Bij ons betaal je per dag voor je verbruik. Zeg je morgen op, dan betaal je niets meer voor je abonnement. Van de commissie die wij als partner ontvangen, bekostigen we het onderhoud. Wij hanteren dezelfde prijzen als Google. Hoe meer bedrijven wij helpen, hoe meer we terugkrijgen en hoe meer ondersteuning we gratis kunnen leveren. Het onderhoud wordt in een vaste planning uitgevoerd. Voor bedrijven die een extra steun en toeverlaat nodig hebben, bieden we een aanvullend SLA pakket. Met dit pakket krijg je toegang tot de 17/7 storingslijn, hulp bij het instellen van je organisatie en het trainen van nieuwe collega’s. Denk je dat niet nodig te hebben, dan is het prima om alleen het abonnement bij ons onder te brengen. Door dat te regelen help je ons en helpen wij jou. Het betalen van je licenties doe je achteraf per maand via iDEAL, PayPal, credit card of automatische incasso.

Google Workspace back-ups (optioneel)

Wil je jouw data beveiligen tegen ransomware en archiveren voor de archiefwet? Dan biedt onze back-up service een uitkomst. Dit is gratis wanneer je een SLA Volledig pakket bij ons afneemt, of verkrijgbaar vanaf €75,00 per maand.

Back-up service

75
00
én €5.00 per account, prijs per maand.
 • Back-up elke 4 uur Gmail, Drive, Agenda en Contacts.
 • Bepaal zelf wat je wilt opslaan via ons portaal.
 • 500 GB inbegrepen.

Extra back-up opslagruimte

25
00
Per 500 GB per maand
 • Schaalt mee met je behoeften.
 • Kies zelf welke medewerkers, services, bestanden en Gedeelde Drives je wilt opslaan.

Veelgestelde vragen

Noëll zet ze op een rijtje in meer dan 100 YouTube video's.

Jonker

Wij zijn erg tevreden met de professionele website. Ons evenement in A’dam werd een groot succes, bedankt voor jullie snelle service!

Hortifair
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk
Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen

 
Mailchimp
Facebook Pixel
Amazon Cloudfront
Twitter
PostNL
Google Workspace
Let’s Encrypt
Opache