Google Workspace prijzen bij Peppix

Google Workspace prijzen, de kosten per licentie uiteengezet​

Peppix hanteert dezelfde Google Workspace prijzen als Google, met gratis extra service.

Bij ons betaal je per dag voor het licentieverbruik. Zet je morgen het abonnement stop, dan betaal je niets meer voor de Google Workspace prijzen. Aan het einde van de maand sturen wij je de pro-rata gefactureerde rekening die je via iDEAL, incasso, PayPal of credit card kan betalen. Onze prijzen zijn 1 op 1 hetzelfde als bij Google. Dat komt doordat Google haar partners een kleine commissie geeft voor het licentiebeheer. Dit is genoeg om je dat extra gemak,  zoals een dagelijks opzegbaar contract, betalen via iDEAL en gratis onderhoud te geven. De prijzen zijn hieronder uiteengezet.

Workspace Starter

Bevat alle functies en 30 GB opslag, ideaal om mee te beginnen.
6
90 p.p.
 • Volledig met alle services
 • 30 GB opslag per persoon
 • Reclamevrij en goed beveiligd

Workspace Standard

Gericht op bedrijven die veel bestanden delen, mét 2 TB opslag en Gedeelde Drives.
13
80 p.p.
 • Gedeelde Drives en Cloud Search
 • 2.000 GB opslagruimte per persoon
 • Google Meet vergaderingen opnemen

Workspace Enterprise

Onbeperkte opslag, goede archivering- en extra beveiligingsopties
27
60 p.p.
 • Uitgebreide beveiliging
 • Onbeperkte opslag
 • Goede archivering

Wat zijn de Google Workspace prijzen mét ondersteuning?

Voor korte vraagjes kun je altijd bij ons terecht. Wil je dat wij meedenken en je medewerkers trainen? Dan komt er €150.00, plus €2.20 per licentie per maand op de prijs. Wil je óók dat wij actief meedenken met de inrichting van je organisatie, wijzigingen doorvoeren, je mails en afspraken back-uppen en na openingstijden bereikbaar zijn bij urgente problemen? Dan betaal je €500.00 én €5.00 per persoon per maand. Voor meer informatie over onze ondersteuning, klik je hier.

Basis

 • Gratis beschikbaar voor iedereen.
 • Biedt beperkte support bij problemen.
 • Mét support bij licentiebeheer, onderhoud en accountherstel.
 • Contact via e-mail en WhatsApp.

Aanvullend

150
00
én 2.20€ per licentie, per maand
 • Persoonlijke hulp bij het onderzoeken en uitleggen van vragen en het gebruik .
 • Maandag t/m vrijdag van 8:00 - 17:00 bereikbaar voor support.
 • Telefonisch, via Google Meet, e-mail en WhatsApp bereikbaar.
 • Inclusief onderhoud, beveiligingschecks en monitoring voor je Google organisatie.

Uitgebreid

500
00
plus 5.00€ per licentie, per maand
 • Alles uit het standaard pakket, en:
 • 7 dagen per week van 6:00 tot 23:00 bereikbaar bij storingen
 • Helpt bij het doorvoeren van wijzigingen, zoals wachtwoord herstellen en accounts aanmaken.
 • Gratis back-ups van Gmail, Agenda en contactpersonen tot 7 jaar lang

(*) Wij zijn een tweedelijns partner dat aanvult op Google’s eigen support. Het basis ondersteuningspakket is gratis beschikbaar op basis van best-effort. Wil je een ICT partner waarop je kunt vertrouwen? Overweeg dan het Aanvullend (SLA1) of Uitgebreid (SLA2) pakket. Je kunt ons ook inhuren voor €25,00 per kwartier zonder aanvullend ondersteuningscontract. Wil je weten wat de licenties kosten? Bekijk dan de Google Workspace prijslijst.

Google Workspace migratiekosten

Hieronder zetten wij de kosten uiteen voor het overzetten van een kleine en grote organisatie. Zo krijg jij een beeld wat je kwijt bent als je met je organisatie overstapt. Jij en de mensen die jou mailen zullen er niks van merken als Noëll de migratie in gang zet. Eén keer opnieuw inloggen en klaar ben je. Met de training van Noëll kan iedereen vervolgens aan de slag.

Deze service bieden wij aan...​

5 accounts migreren

Installatie, implementatie en migratie.
725
00
 • Plan van aanpak afstemmen (€75.00)
 • Back-ups maken en domeinnaam koppelen (€125.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€75.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€350.00)
 • Evaluatie, 2 uur support en 14 dagen garantie (€100.00)

Volledige adoptie

Gemiddelde overstapskosten bij 50 medewerkers, met training en support.
2350
00
 • Plan van aanpak afstemmen (€250.00)
 • Back-ups maken en domeinnaam koppelen (€400.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€200.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€900.00)
 • Evaluatie, 12 uur support en 30 dagen garantie (€600.00)

FRISSE START

Stap over zonder gegevensmigratie.
100
00
Eenmalige installatiekosten
 • Wij voeren de aanvraag bij Google uit
 • Zorgen voor de installatie en configuratie
 • Koppelen je domeinnaam en zorgen voor de DNS wijziging
 • Zorgen dat jij en je collega's binnen 3 dagen kunnen inloggen.

Goedkoop overstappen naar Google Workspace

Heb je een nieuwe bedrijf, of wil je de oude mailtjes, afspraken en bestanden niet door ons laten overzetten? Dan bespaar je flink op de installatiekosten. Door ons alleen voor de aanvraag en de installatie in te schakelen, betaal je als bedrijf slechts eenmalig €100.00. Wij zorgen dat je binnen 3 werkdagen aan de slag kunt met Gmail, Drive, Meet en alle andere apps.  Geef bij je aanvraag aan welk pakket je wilt, zodat we je aanvraag diezelfde dag kunnen starten. Al onze abonnementen zijn dagelijks opzegbaar; je zit niet vast aan een contract.

Veelgestelde vragen over de abonnementen

Ons tarief bedraagt €100,00 per uur exclusief BTW. We ronden de prijs per kwartier naar beneden af. Voordat we van start gaan, ontvang je prijsopgave.

Het Google Workspace Enterprise pakket geeft je de mogelijkheid om onbeperkt bestanden op te slaan. Verder kun je zelf bepalen waar je data wordt opgeslagen. Daarnaast biedt het enterprise pakket aanvullende opties om de beveiliging van je data te controleren en aan te scherpen. Op de website van Google wordt uitgebreid uitgelicht wat het verschil tussen alle abonnementen is.

Op het moment dat jij overstapt naar Google Workspace, hebben we de inloggegevens van je huidige hostingpakket nodig, zodat we de DNS gegevens kunnen aanpassen en de oude mailaccounts kunnen overzetten naar Google Workspace. Wij behandelen deze gegevens vertrouwelijk, zoals we ook in onze privacy policy hebben omschreven.

Eén mailadres staat bij Google Workspace gelijk aan één gebruiker. Als je collega Jan het mailadres [email protected] gebruikt, dan telt dit één gebruiker. Een extra alias, zoals [email protected], is gratis. Gezamenlijke mailboxen, zoals [email protected], tellen ook als één gebruiker. Bij vijf collega’s en één gezamenlijke inbox betaal je dus voor zes gebruikers. Vertrekt een van je collega’s, dan zie je dat direct terug op je factuur: Bij ons betaal je per dag voor de gebruikte licenties.

Je kunt op twee manieren opzeggen, we zetten de antwoorden hieronder uiteen.

Je samenwerking met ons beëindigen, maar Google Workspace nog steeds gebruiken
Als je om wat voor reden dan ook onze samenwerking wilt stopzetten, dan kunnen wij je abonnement loskoppelen. Op dat moment krijg jij de regie over je Google Workspace organisatie en betaal je vanaf dat moment de licentiekosten rechtstreeks aan Google. Geen probleem dus.

Het hele pakket opzeggen en overstappen op een ander systeem
Als Google Workspace je niet bevalt, dan kunnen wij je organisatie verwijderen. Ons advies is om vóór die tijd al je mails, bestanden en afspraken over te zetten naar een ander systeem, zodat je gegevensverlies voorkomt. Onze abonnementen zijn per dag aanpasbaar.

Ja. Van de aanvraag tot de installatie tot aan het opzetten en instellen van de DNS servers; Noëll heeft vanuit zijn jarenlange ervaring alle expertise in huis om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen.

Ja. Wij bereiden de overstap een paar dagen van te voren voor. Op die manier kunnen we op het ‘moment suprême’ de knop omzetten. Hierna zullen al je mails in Gmail binnenkomen. Je kunt hierdoor ook tijdens het overstappen blijven mailen. Een paar dagen van te voren stuurt Noëll de inloggegevens van de nieuwe Google account rond, zodat jij en je collega’s dezelfde dag nog aan de slag kunt.  Je oude mailberichten worden ondertussen overgezet – dit duurt 1 tot 3 dagen (dus: van zaterdag tot maandag).

Nee, je kunt niet meerdere Google Workspace abonnementen combineren. Je moet bij je aanvraag kiezen uit Business Starter, Business Standard of Enterprise, waar Noëll je zo goed mogelijk bij helpt. Zeg je achteraf: “dit is niet het pakket dat ik wilde”, dan kunnen we dat pakket diezelfde dag nog aanpassen naar een hoger of lager pakket. Je betaalt bij ons per dag voor je verbruik.

Als je opslagruimte tekort komt, dan heb je twee opties: je kunt je hele organisatie upgraden naar een hoger pakket, of individueel, dus per gebruiker, opslagruimte aanschaffen via Google Drive. Dat laatste doe je aan de hand van deze handleiding via drive.google.com. Voor het upgraden van het pakket moet je contact met ons opnemen.

Ja. Google Drive biedt pakketten met onbeperkte opslagruimte, de mogelijkheid om documenten, excelsheets en presentaties te maken, je computer te back-uppen, bestanden te delen en online samen te werken. Met Gedeelde Drives kun je een netwerkschijf maken die je onderling met collega’s en freelancers deelt; en met de vele integraties kun je Google Drive koppelen met de programma’s die je dagelijks gebruikt.

Dit maakt dat Google Drive een uitstekend platform is om je zaken online – vanaf ieder apparaat  – te kunnen regelen. Google Drive is beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android.

Google maakt, net zoals Office 365, gebruik van de asymmetrische beveiligingsmethode AES. Die beveiligingsmethode is zo moeilijk te kraken dat de meeste computers er jaren over doen om de bestanden te ontsleutelen. Tegelijkertijd kun je met tweestap verificatie je eigen account beveiligen tegen ongewenste toegang. Wil je bestanden beveiligd via de mail sturen, dan kun je via Gmail een (tijdelijke) link met SMS verificatie naar de ontvanger sturen. Je kunt er in Google Drive ook voor kiezen om bestanden tijdelijk met iemand te delen.

Dit maakt dan ook dat Google Workspace een veilige oplossing is om bestanden, e-mails en documenten in te verwerken en te versturen. Dat zien wij ook terug in onze samenwerking: van scholen tot advocatenkantoren, één ding hebben ze gemeen: ze zijn tevreden over Google Workspace.

Nee, er is geen proefperiode, maar wij bieden wel een 30 dagen niet goed geld terug garantie bij Google Workspace, met uitzondering van onze uren (installatie, aanvraag, migratie). Alle Google Workspace licenties zijn dagelijks aanpasbaar. Voor het opzeggen hebben wij 30 dagen nodig om je account bij Google Workspace netjes te verwijderen of over te dragen. 

Kortom:
+ Je betaalt per dag voor je licenties
+ Verwijder je vandaag een gebruiker, dan verrekenen we dat direct op de factuur
+ Aan het eind van de maand krijg je een gezamenlijke factuur voor het gebruik van de afgelopen 30 dagen
+ Niet goed, geld terug, met uitzondering van onze uren.

Het overzetten van je mailboxen, agenda’s en adresboeken duurt meestal twee dagen. De overstap plannen we bedrijven daarom op zaterdag en zondag in. Je blijft tijdens de overstap gewoon bereikbaar. Het ongemak is dat je even niet in je oude mailberichten kunt zoeken totdat het overzetten is voltooid. Noëll houdt je via de mail (en WhatsApp) op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat je weet hoe het ervoor staat.

Google Voice demo

Zó werkt de migratie naar Gmail

Neem contact op met Noëll, dat is stap 1. Daarna bekijk je de huidige situatie en de toekomstige situatie. Welke systemen gebruiken jullie nu, en wat is de impact als je overstapt? Kunnen sommige systemen uitgefaseerd worden? En hoe zit het met de inrichting van gebruikersaccounts, Google Drive en de agenda? Hierbij geldt: de voorbereiding is het halve werk. Zodra jullie op één lijn zitten, wordt de overstap ingepland. Afhankelijk van je situatie, ben je van intake tot evaluatie twee tot drie weken bezig. Ben je er klaar voor?  

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis
Steenbergen

Gemak dient de mens; bedankt voor jullie uitstekende hulp met onze website. Onze website kan er weer tegenaan!

Klaas

 
Eventfabriek
Brandclick
Paper Trails Europe
Strategies for Change
Contentoo
Geerlig Advies
2knowlab
JRAA advocaten