Google Workpsace migratie

Google Workspace migratie

Wij helpen je bij de implementatie, Google Workspace migratie en support.

Noëll neemt het zware werk van je over door de Google Workspace migratie uit te voeren. De mail, agenda en adresboeken worden overgezet. Jij, je team en je klanten merken hier niets van. De overstap vindt meestal plaats in het weekend, zodat je er ‘s maandags weer fris tegenaan kunt. Op deze pagina lees je wat de overstapkosten zijn en hoe de stappen eruit zien.

Google Workspace migratie kosten

Hieronder zetten wij de kosten uiteen voor het overzetten van een kleine en grote organisatie. Zo krijg jij een beeld over wat je kwijt bent als je een Google Workspace migratie uitvoert. 

Jij en de mensen die jou mailen zullen er niks van merken als Noëll de overstap  op zaterdagochtend 7:00 in gang zet. Eén keer opnieuw inloggen en klaar ben je. Met de handleidingen en trainingen van Noëll kan iedereen vervolgens snel de slag.

Deze service bieden wij aan...

Klein bedrijf

Gemiddelde overstapskosten bij 5 mailaccounts.
650
00
 • Huidige situatie in kaart brengen (€200.00)
 • Back-ups maken en DNS overzetten (€75.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€100.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€250.00)
 • Evaluatie en instructies rondsturen (€25.00)

Grote organisatie

Gemiddelde overstapskosten bij 50 medewerkers.
2650
00
 • Huidige situatie in kaart brengen (€600.00)
 • Back-ups maken en DNS overzetten (€300.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€200.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€900.00)
 • 30 dagen support medewerkers (€650.00)

Google Workspace migratie uitvoeren, volg de checklist.

Zo ziet jouw migratie er binnenkort uit.

1.

Bij de overstap naar Google Workspace, volg je eerst deze stappen.

 • Maak een excel sheet met daarin een overzicht van al je mailaccounts;
 • Bekijk per mailaccount of je dat wilt overzetten naar Google Workspace, samenvoegen met een ander account, of wilt verwijderen;
 • Vermeld per mailaccount of het een persoonlijk of gedeeld mailaccount is;
 •  Bekijk alvast de Google Workspace licentiekosten.

2.

Neem contact op met Noëll.  Hij zal je vervolgens om de informatie uit stap 1 vragen. Vervolgens kijken jullie samen naar de inrichting van Google Workspace. Er wordt naast de mailccounts, ook aandacht besteed aan de inrichting van Google Drive, de agenda en overige services, zoals Meet, Voice en Mijn Bedrijf.

3.

Je krijgt nu een planning en begroting. De overstap wordt ingepland in een weekend, bijvoorbeeld over 1 tot 2 weken. Dat biedt voldoende tijd om je collega’s voor te breiden op de migratie naar Google Workspace.

4.

Tijdens de migratie blijft je mail werken. Je archief is in dat weekend nog niet beschikbaar. Dat zie je pas weer terug op zondag of maandagochtend.  Noëll is ondertussen bereikbaar om je te helpen bij vragen. 

5.

Die maandagochtend is het moment dat de migratie is afgerond. Jij en je collega’s kunnen inloggen in Google Workspace. Noëll staat de komende 30 dagen stand-by om jullie te helpen bij vragen en problemen. Daarna kun je hem weer inhuren, of gebruik maken van de gratis Google Workspace support.

🎉

Zo werkt de overstap

Zodra je contact opneemt bekijken we je situatie. Noëll stelt vragen zoals: “Welke hostingprovider en programma’s gebruiken jullie nu, wat is de impact als je kiest voor Google Workspace? Kunnen sommige systemen uitgefaseerd worden? En hoe zit het met de inrichting van gebruikersaccounts, Google Drive en de agenda?” Hierbij geldt: voorbereiding is het halve werk. Zodra jullie op één lijn zitten, wordt de overstap ingepland. Afhankelijk van je situatie, ben je van intake tot evaluatie één tot drie weken bezig. 

Jonkers

Peppix heeft voor ons een geweldig logo ontworpen dat vanuit de verte herkenbaar is en een frisse insteek heeft. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Jonkers
Van der Vliet

Jullie servers zijn gelukkig goed bestand tegen hoge bezoekersaantallen, onze website verwelkomt dagelijks 2.000 bezoekers zonder enige problemen. Super!

Van der Vliet
Van Wijk

Wij zijn zeer tevreden met de folders die Peppix voor ons heeft ontworpen, de elegante rondingen maken onze folders zeer uniek. Bedankt!

Van Wijk

 
DirectAdmin
Amazon Web Services
Zapier
Hotjar
Facebook Pixel
MyParcel
REDIS
Mailchimp