Google Workpsace data

Google Workspace backups en beveiliging

Back-ups zijn gratis bij een Google Workspace servicepakket, of vanaf 75€ per maand.

Je werkt binnen Gmail en Google Drive met persoonsgevoelige data. Het is belangrijk dat alles veilig wordt opgeslagen. Toegang moet alleen mogelijk zijn voor de juiste personen. Noëll heeft veel ervaring met de Google Workspace beveiliging en helpt je bij het instellen van de permissies. Ben je bang dat je data verliest door een hack, randsomware of foutje, dan is het advies om je data op 3 plekken te back-uppen. Onze Google Workspace backup oplossing helpt je hierbij. Dit is gratis wanneer je bij ons een ondersteuningscontract afneemt, of beschikbaar vanaf €75.00 per maand. Aanvullend geven we gratis beveiligingstips voor nieuwe en bestaande klanten.

Tips van Noëll over je beveiliging

Hieronder vind je vier pijlers waar wij je mee kunnen helpen. Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Google Workpsace migratie

Google Workspace beter beveiligen

Wij regelen de Google Workspace beveiliging door je organisatie helemaal dicht te timmeren. Want, zo blijkt: ruim 60% van de hacks komt voort uit een zwak wachtwoord en het niet inschakelen van 2FA. De norm is daarom om alles dicht te timmeren, en bij uitzondering voor enkele gebruikers uitzonderingen te maken.

Concreet betekent ons beleid dat:

(*) Alleen bij organisaties die freelancers, stagiaires of externen in dienst hebben. Je moet dit zelf aangeven.
(**) Alleen beschikbaar voor Google Workspace Business Plus of hoger.

Google Workpsace data

Data niet meer offline downloaden, maar online delen

We zien nog veel te vaak dat sheets via e-mail wordt gedeeld. Het gevolg is dat je meerdere versies van hetzelfde bestand hebt, en de ontvangers de bestanden nog jarenlang in hun mailbox hebben staan. Dit willen wij voorkomen, door bestanden voortaan alleen nog maar via Google Drive te laten delen. Zo heb je vanaf één punt de controle over je bestanden, en voorkom je dat er jaren later nog ongewenst met de data gewerkt wordt.

Google Workpsace taken

Nee tegen spam

Gmail filtert spam via Google’s eigen algoritmes. Dit betekent in dat je geen spam meer ontvangt van onbetrouwbare afzenders. Dit spam-filter werkt in onze ervaring beter dan dat van SpamAssassin, ClamAV, Norton of Avast. Het zit ingebouwd in je mailbox en werkt daardoor op elk apparaat, zonder dat je er wat voor moet installeren. 

Google Workpsace sheets

Uitgebreide rapporten

De rapporten uit de beheerdersconsole laten zien of je collega’s een sterk wachtwoord hebben, of ze 2FA hebben ingeschakeld en hoeveel bestanden ze met de buitenwereld delen. Deze gegevens helpen je te begrijpen hoe je organisatie is ingericht en waar je op kunt letten. Heb je vragen, dan kan je ons laten meekijken met de rapporten en tips geven over wat je zou kunnen doen om dit te verbeteren. Zo kunnen we analyseren of er per ongeluk credit card of BSN nummers worden bewaard. De actiepunten die hieruit voortvloeien, helpen je om je organisatie ‘in control’ te houden.

Aanvullende Google Workspace backup oplossing

Wil je al je data op een externe plek opslaan? Dan biedt onze Google Workspace backup oplossing een uitkomst. Dit is gratis wanneer je een SLA bij ons afneemt, of beschikbaar vanaf €75.00 per maand. 

Back-up service

75
00
én €5.00 per account, prijs per maand.
  • Back-up elke 4 uur Gmail, Drive, Agenda en Contacts.
  • Bepaal zelf wat je wilt opslaan via ons portaal.
  • 500 GB inbegrepen.

Extra back-up opslagruimte

25
00
Per 500 GB per maand
  • Schaalt mee met je behoeften.
  • Kies zelf welke medewerkers, services, bestanden en Gedeelde Drives je wilt opslaan.

Kies voor een Google back-up oplossing

Kom in contact met Noell om je wensen te bespreken. Aan de hand daarvan bepalen jullie welke oplossing het beste is. Wij bieden een keuze uit Google Vault, CubeBackup en SpinBackup (i.c.m. AWS S3) aan.

De voordelen op een rij gezet

Je las het hierboven al even: als je per ongeluk een account verwijdert, dan ben je alle data kwijt. Dat geldt ook als een account wordt gehackt. Met de gratis Google Workspace backup oplossing hoef je daar geen zorgen om te maken. Wij maken ieder uur een backup van al je data en slaan deze beveiligd voor je op. De gegevens worden tot maximaal 7 jaar bewaard, afhankelijk van je voorkeuren. Deze service zit gratis inbegrepen in je SLA2 pakket, of is beschikbaar vanaf €75.00 per maand.

Wat kan ik verder verwachten?

Vraag nu je Google Workspace backup oplossing aan

Kom in contact met Noell om je wensen te bespreken. Aan de hand daarvan bepalen jullie welke oplossing het beste is. Wij bieden een keuze uit Google Vault, CubeBackup en SpinBackup (i.c.m. AWS S3) aan.

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Van Dijk

We zijn nu een jaar klant bij Peppix en zijn erg te spreken over jullie diensten. Goed bereikbaar en prima prijs/kwaliteit verhouding.

Arjan
Van der Veen

We hebben voor Peppix gekozen bij de overstap naar Google. Ze hebben onze gegevens overgezet en ervoor gezorgd dat we er nauwelijks iets van merkten.

Erik

 
Finabling
COC Midden Nederland
DialoogHuys
Geerlig Advies
Mind Avenue
Feed Your Dialogue
Eventfabriek
Medicon