Uitdaging

Van restaurant de Admiraal in Zwolle kregen wij de opdracht om de marketing, het drukwerk en de website op ons te nemen, nog voordat het restaurant zijn intrede in de Zwolse stadsgrachten maakte.

Het restaurant, inmiddels bekend om zijn heerlijke vleesgerechten, zit gevestigd in het 17e eeuwse oude herenpand, destijds bewoond door oud  viceadmiraal Jacob Pieter van Braam. Deze geschiedenis moest terugkomen in de huisstijl, de website en de communicatie via social media en folders.

Marketing

Facebook: van 0 naar 1.000 likes

De berichtgeving via Facebook is wellicht het meest cruciaal geweest tijdens onze campagne. Want Facebook vergroot uiteindelijk de reikwijdte van het restaurant binnen de regio.

Door middel van winacties, uitnodigingen en leuke nieuwsberichten (zoals foto’s en feitjes van de verbouwing) heeft de pagina binnen korte tijd zeer veel publiciteit gekregen.

Krantenartikelen 

Een restaurant met zoveel geschiedenis, dat laat geen krant aan zich voorbij gaan. Deze vorm van adverteren was vrijwel kosteloos en leverde enorm veel publiciteit op.

Restaurant de Admiraal is o.a. uitgelicht in NRC, de Zwollenaer, de Stentor, de Peperbus en nog een aantal regionale kranten, nog voor de officiële opening met gemeentelijk bezoek.

Diverse reserveringssites

De website is één ding. Landelijke bekendheid krijg je door met kop en schouder boven de concurrentie uit te steken. Restaurant de Admiraal heeft zich aangesloten op diverse reserveringssites, waaronder Quandoo en Seatme. Hierdoor krijgen maandelijks meer dan een miljoen mensen de naam Restaurant de Admiraal te zien.

Drukwerk

Drukwerk is een veelgebruikt synoniem binnen onze website en omvat alles dat met grafische vormgeving te maken heeft. Van de huisstijl tot folders en de menukaarten.

Peppix heeft voor restaurant de Admiraal in Zwolle de grafische vormgeving verzorgd. In samenwerking met Coenradi B.V., een lokale drukkerij in Zwolle, werd onder druk van deadlines gewerkt. Peppix heeft o.a. gewerkt aan:

  • De menukaarten, borrelkaarten en de cocktailkaarten;
  • De uitnodigingskaarten aan de Gemeente Zwolle;
  • De reclamefolders;
  • Het logo en de algemene huisstijl.

Website

De website is voorzien van een authentiek ontwerp dat de geschiedenis van restaurant de Admiraal goed weergeeft. De website is voorzien van een reserveringssysteem, in samenwerking met SeatMe Nederland, een responsief ontwerp, een fotoalbum en het complete menu.

Kenmerken

Opdrachtgever: Restaurant de Admiraal Zwolle
Industrie: Foodsector
Diensten: Gangendiners, bar