Maatwerk hosting voor grote platformen

Voor grote platformen zoals Magento, Woocommerce en vBulletin bieden wij maatwerk hosting met redundante VPS installaties, load balancers en content delivery netwerken. Dit doen wij in samenwerking met Amazon (AWS) en Azure.
  • Virtual private server met voldoende processorkracht en geheugen
  • 24/7 beschikbare storingslijn voor serverproblemen;
  • DNS eenvoudig geregeld via Cloudflare;
  • Standaard 99,9% up-time garantie per jaar;
  • Te combineren met additionele SLA, periodiek onderhoud en persoonlijke ondersteuning;
  • Overstapservice voor ieder platform beschikbaar.

Specificaties

De servers van zijn gelegen in Amsterdam en Ierland. De gemiddelde server is voorzien van twee Xeon hexacore processors met uitbreidbaar geheugen tot 256GB ram en 64 CPU cores. De servers zijn voorzien van Intel Enterprise SSD schijven en zijn hardwarematig beschermd tegen DDOS aanvallen. Er wordt iedere 12 uur een back-up van de server gemaakt, en desgewenst iedere 4 uur van de MySQL database. De webservers draaien veelal NIGNIX in combinatie met de meest recente versie van PHP. Afhankelijk van de bezoekersaantallen, is er de keuze het pakket uit te breiden met een CDN, REDIS, Varnish, loadbalancers en een externe databaseserver.

Deze specificaties, samen met het geweldige aanbod van Peppix, zorgt ervoor dat jet platform uitstekend draait op een van onze servers, zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over eventuele problemen. Onze servers worden 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de gaten gehouden door onze technici. Deze technici kan je buiten openingstijden bereiken op de storingslijn of door contact op te nemen via mail.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

VPS staat voor virtual private server. Dit betekent dat je website of webshop binnen een geisoleerde omgeving wordt geladen. Het CPU- en het RAM geheugen wordt hierdoor dus niet met een andere website gedeeld, zoals je wel hebt bij onze andere pakketten. Het verschil zie je dan ook terug in de snelheid van je website. Een ander groot voordeel van het hebben van een dedicated VPS, is dat wij de server heel makkelijk kunnen upschalen; bijvoorbeeld als je veel bezoekers verwacht tijdens je najaarsactie en je daardoor meer capaciteit nodig hebt om alle bezoekers te kunnen voorzien van een goed werkende webshop.

De reden waarom VPS pakketten minder populair zijn, is vanwege de benodigde technische kennis. Het besturingsysteem dat op onze VPS systemen geinstalleerd wordt is Ubuntu of CentOS. Binnen deze besturingsystemen, wordt een tweede laag geinstalleerd, namelijk: Apache of NGINX. Dit is de laag dat jouw bezoekers een goedwerkende website levert. Dit alles wordt ingesteld (en onderhouden) via command line, bekend van de ouderwetse DOS computers. Doordat er geen ‘one-fit’ oplossing bestaat, doordat alle websites in grootte en formaat anders zijn, vergt het iedere keer een klein stukje maatwerk. Dit brengt hogere kosten met zich mee, dan een server dat met 50 websites gedeeld wordt. En dat maakt een VPS minder populair.

Wij maken gebruik van eerdere ervaringen en de expertise van iXL Hosting om je nieuwe server (VPS) zo snel mogelijk te maken. Dit doen wij door de databaseserver te optimaliseren en gebruik te maken van technieken zoals PHP-FPM, Opache, NGINX en MariaDB.

Tijdens het configureren van de server, bieden wij de mogelijkheid je website verder te optimaliseren met REDIS, Memcache, Varnish, loadbalancers, dedicated databaseservers en andere bekende caching technieken om de snelheid van je systeem op peil te houden. Voor WordPress en Woocommerce in het bijzonder, hebben wij veel mogelijkheden om de site nog sneller te maken. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van WP Rocket als vervanger voor WP Super Cache.

Bij de aanvraag van een hostingpakket zullen wij het persoonlijk in behandeling nemen. We kijken samen met je naar de geschikte configuratie en geven vooraf een prijsopgave voor de server, de installatie en het onderhoud. Daarnaast sturen wij je het nummer van onze storingslijn toe dat rechtstreeks doorschakelt naar ons prive nummer; handig, voor als je website het een keer niet doet.

Daarnaast vinden wij het fantastisch om mee te denken over je website. Heb je een vraag waar je niet uit komt, wil je dat wij meedenken over de toekomstgerichtheid of wil je het onderhoud laten uitbesteden? Kom dan gratis met ons in contact via de mail, Skype, Whatsapp, telefoon, Slack of een van de vele andere kanalen.

Voor het overzetten van je huidige website hebben wij een recente back-up óf de huidige gegevens van de hosting-provider nodig. Dan kan het werk beginnen.

Onze developers zetten de meeste platformen en systemen, waaronder het veelgebruikte Magento e-commerce platform of WordPress CMS systeem, zonder problemen over. Dit gebeurt meestal dezelfde dag, in een tijdbestek van 30 tot 90 minuten, zonder down-time te veroorzaken. Alvorens wij aan de slag gaan, maken wij een goede back-up van alle gegevens. Zo voorkomen wij gegevensverlies en maken we de overstap zo gemakkelijk mogelijk.

Voor de mailserver geldt dat wij een samenwerking met Google hebben. Via Google Workspace (voorheen G Suite) heb je toegang tot een zakelijke variant op Gmail. De overstap van mailprovider naar Google Workspace (voorheen G Suite), zit daarmee anders in elkaar dan de overstap op server. De procedure voor het overstappen van mailprovider wordt hier (onderaan) uitgelegd.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wat ondernemers zeggen

Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk
Jonker

Wij zijn erg tevreden met de professionele website. Ons evenement in A’dam werd een groot succes, bedankt voor jullie snelle service!

Hortifair
 
Apache
MySQL
MongoDB
MariaDB
Woocommerce
REDIS
cPanel