Verschillende optimalisatie technieken

Wij bieden verschillende technieken gebaseerd op best practices uit het verleden waarmee wij een gegarandeerd snelle laadtijd voor jouw website kunnen leveren. Hieronder lees je welke technieken wij kunnen toepassen om dit doel te halen.

REDIS

REDIS is een methode dat het uitgevoerde rekenwerk van je webshop opslaat in het ram-geheugen van een externe server. Het rekenwerk hoeft dus niet iedere keer opnieuw uitgevoerd te worden, wat zorgt tot ontlasting van de hoofdserver.  Wij zorgen voor de integratie, optimalisatie en het onderhoud van de REDIS-server.

De prijs voor een REDIS server begint vanaf €12,50 per maand.

Varnish

Varnish is een techniek dat vóór de server geplaatst wordt. Bij het bezoeken van je website, wordt eerst aan de Varnish-server gevraagd of er een statische kopie van de website beschikbaar is. De Varnish server antwoord met een ja- of nee; als er een statische kopie beschikbaar is, dan laad Varnish dit exemplaar binnen een aantal milliseconde. Als er geen statisch exemplaar is, dan wordt het verzoek doorgestuurd naar de dynamische server dat vanzelfsprekend iets langer op zich laat wachten. Varnish is met name aanbevolen voor webwinkels met een producten, wiki’s en leeromgevingen. Wij verzorgen de integratie met je website.

Varnish met een veilige SSL verbinding begint bij €29,50 per maand.

Opache

Geschreven code zoals PHP wordt bij het laden omgezet in binary code, beter bekend als nulletjes en eentjes. Het omzetten van leesbare tekst naar nulletjes en eentjes kost rekenkracht en daar is wat op bedacht. De eerste keer dat de code wordt omgezet in binary, wordt de binary code doorgegeven aan Opcache, dat het vervolgens opslaat in zijn geheugen. Iedere keer als het PHP bestand wordt geladen, kijkt Opcache of hij de binary code al heeft, of dat het alsnog berekend moet worden.

Standaard is Opcache kosteloos ingesteld op onze servers.

Load balancers

Veel bezoekers betekent veel benodigde rekenkracht; een server kan zo gestresst worden dat hij tijdelijk uitvalt. Dit kunnen we voorkomen door meerdere servers te lanceren waarbij de bezoekers gelijkmatig over de beschikbare servers verdeeld worden. Het voordeel is dat iedereen een snelle website te zien krijgt en dat – mocht er een server uitvallen – de andere server het werk overneemt. Wil jij het risico op downtime beperken, of merk je dat je website traag is op bepaalde tijden? Dan biedt een load balancer de uitkomst.

Een load balancer vereist maatwerk. Wil jij weten wat wij voor jou website of webshop kunnen betekenen? Stuur dan een bericht via deze pagina.

Maatwerk optimalisatie

Wij zijn fan van maatwerk optimalisatie, gebaseerd op best practices uit het verleden. Door het verminderen van http requests, cookies en queries, het verkleinen van afbeeldingen en de code, is er bij iedere website winst te halen. Onze meeste ervaring ligt binnen het optimaliseren van WordPress en Woocommerce; met gemiddelde laadtijden van 700 milliseconden (0.7 sec).

Wil jij jouw website laten optimaliseren? Vraag dan eerst een onderzoek aan via deze pagina.

Wat ondernemers zeggen

Forsitan

Een creatief logo met een professionele uitstraling, binnen een week was onze nieuwe huisstijl realiteit. Bedankt voor jullie snelle service!

Forsitan Adviesbureau
Jonker

Wij zijn erg tevreden met de professionele website. Ons evenement in A'dam werd een groot succes, bedankt voor jullie snelle service!

Hortifair
Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis
 
Drupal
Apache
Microsoft Azure
Woocommerce
WordPress
REDIS
Varnish