Google Drive

Google Drive is de vervanger van jouw netwerkschijf binnen je kantoor. Het is de plek waar alle bestanden samenkomen en gedeeld kunnen worden, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de onderhoud van de harde schijven en veiligheidsrisico’s als brand en waterschade. Met onbeperkte opslagruimte (*) biedt Google Drive geen limiet op de hoeveelheid bestanden die je hebt en deelt met anderen.

  • Alle bestanden opslaan in de cloud, met een limiet tot 5.000 GB per bestand;
  • Beschikbaar op alle apparaten, van computers tot tablets en smartphones;
  • Gemakkelijk te delen met collega’s en andere mensen via het internet;
  • Goed beveiligd met 2FA en specifieke bedrijfsinstellingen;
(*) Je krijgt onbeperkte opslagruimte toegewezen zodra je meer dan 4 Google Workspace Business licenties afneemt á €10,40 per stuk. Neem je Google Workspace Basic af, dan krijgt iedereen standaard 30 GB toegewezen, met de mogelijkheid individueel 2.000 GB opslagruimte bij te kopen voor €99,99/jaar. 

Verkenner in de cloud

Google Drive is het beginpunt van Google waarbinnen jij je bestanden kan vinden. Zie het maar als een Verkenner (of Finder) binnen je webbrowser. Als je de bestanden graag lokaal wil zien, dan kan je met behulp van de Google Drive desktop synchronisatietool en met de Drive app in de App- en PlayStore alle bestanden direct vanaf je computer of telefoon benaderen. De bestanden zijn vervolgens offline te downloaden op je apparaat.

Makkelijk bestanden delen

Zodra je een bestand in Google Drive hebt opgeslagen, kan je het bestand heel specifiek delen met andere personen. Oók kan je ervoor kiezen om het bestand met iedereen die over de link beschikt te delen; dit is handig als je bijvoorbeeld grote bestanden via je website wilt delen zonder daarbij je eigen webserver tot last te zijn.

Goed beveiligd

Google beveiligt zijn services tegen slijtage, brand- en waterschade, door de data op verschillende plekken op te slaan. Dit noemen we in jargon ‘redundantie’. Als één harde schijf waarop de data is opgeslagen kapot gaat, dan neemt een andere schijf dit automatisch over zonder dat jij daar hinder van ondervindt. Verder kan je met de uitgebreide beveiligingsopties van Google per afdeling instellen wat wel en niet is toegestaan. Zo kan je instellen dat de afdeling administratie de gegevens uitsluitend met de accountant mag delen, en de afdeling grafische vormgeving de bestanden in principe met iedereen mag delen.

Tijd voor een vrijblijvend adviesgesprek?

Wil jij de mogelijkheden van Google Workspace (voorheen G Suite) met ons doornemen? Klik hier.

Wat ondernemers zeggen

Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen
Van Wijk

Wij zijn zeer tevreden met de folders die Peppix voor ons heeft ontworpen, de elegante rondingen maken onze folders zeer uniek. Bedankt!

Van Wijk
Weerkamp

cPanel of DirectAdmin, het maakt mij allemaal niet uit. Zolang het maar werkt, en dat doet het! Helemaal goed!

Weerkamp
 
Google Adsense
Google Mail
Google Analytics
Google Calendar
Google Workspace (voorheen G Suite)
Google Adwords
Google Contacts