Google Docs

Documenten schrijven binnen je webbrowser is nu nog makkelijker met Google Docs. Een lichtgewicht platform waarbinnen je met je collega’s kan werken aan brieven, projectplannen en algemene voorwaardes, zonder dat een veeleisende desktop-app zoals Word vereist is.

  • Google Docs is gratis beschikbaar voor alle computers, smartphones en tablets;
  • Je kan snel aan de slag met het schrijven van documenten en kiezen uit een overzichtelijke set functies;
  • Dankzij de cloud-omgeving kan je live samenwerken met collega’s aan hetzelfde document;
  • Door de automatische back-ups kan je makkelijk een deel tekst terughalen uit een tot 30 dagen oudere versie;

Veel layoutopties

Een teksteditor zal een teksteditor niet zijn zonder de optie om de layout aan te passen. Alle belangrijke en veelgebruikte opties, zoals kopteksten, kaders, tabellen, inhoudsopgave’s en lijsten, zijn terug te vinden in Google Docs. Het is makkelijk om documenten ‘on the go’ aan te passen op je tablet, en er later weer verder aan te werken via je computer. Met de optie om sjablonen op te slaan, heb je iedere keer weer de juiste versie te pakken.

Uitstekende samenwerkingsmogelijkheden

Waar Google Docs in uitblinkt zijn de uitstekende samenwerkingsmogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om je documenten heel eenvoudig te delen met anderen en samen – live – aan het document te werken. Iedere wijziging of opmerking die jij plaatst, ziet diegene aan de andere kant van de verbinding direct. Je hoeft het document nooit meer op te slaan, dat doet Google al voor je. En daar hebben wij nog dagelijks plezier van.

Wordt voortdurend doorontwikkeld

Google Docs mist door zijn jonge leeftijd een paar functies die je misschien nodig hebt tijdens het schrijven van een document. De belangrijkste is in mei 2019 nog wel het ontbreken van automatische APA bronvermelding, toepassen van macro’s, automatisch NAW-gegevens invoeren en het invoegen van achtergronden. Is dit niet zo belangrijk, dan kan je met Google Docs prima uit de voeten en zal je, vooral op het gebied van samenwerking, veel gemak ervaren van de service. Wij hebben in ieder geval al heel wat projectplannen in Google Docs geschreven zonder hinder te ondervinden van de ontbrekende functies.

Tijd voor een vrijblijvend adviesgesprek?

Wil jij de mogelijkheden van Google Suite met ons doornemen? Klik hier.

Wat ondernemers zeggen

Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Forsitan

Een creatief logo met een professionele uitstraling, binnen een week was onze nieuwe huisstijl realiteit. Bedankt voor jullie snelle service!

Forsitan Adviesbureau
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk
 
Google Adwords
Google Analytics
Google Contacts
Google Calendar
Google Sheets
Google Adsense
Google Drive