Google Sheets bij Peppix Benelux
Google Sheets bij Peppix Benelux

Google Sheets is dé vervanger voor excel

Met Google Sheets kan je grote lijsten met gegevens opslaan en doorzoeken zonder dat je een krachtige computer nodig hebt: Google Sheets draait in de cloud en dat heeft een hoop voordelen. Hieronder lees je er een paar.

Gemakkelijk Google Sheets delen

De sheets kan je makkelijk delen met personen binnen- en buiten je organisatie. Zij kunnen de informatie bekijken, voorzien van commentaar of volledig aanpassen, afhankelijk van de rechten die jij aan hen verleent. Met de automatische back-ups kan je makkelijk een wijziging terugdraaien als een deel van de informatie ongewenst verloren gaat.

Hoe zit het met jullie service?

Snel rekenen met formules in big data

Sheets ondersteunt tientallen formules, is lekker snel en biedt ondersteuning voor BigQuery. Dat komt omdat Google het zware werk voor je doet: niet je computer, maar een server bij Google laadt, rekent en toont de uitkomst van jouw formules. Je computer, iPad of telefoon laat dus alleen zien wat Google voor jou berekent heeft. Da’s efficient. De BigQuery functie geeft je een SQL editor waarmee je data nog verder kunt analyseren; maar voor huis- tuin en keuken analyses is Google Sheets net zo geschikt. 

Veel third-party integraties

Met IFTTT kan jij bijhouden wanneer er een mailbericht met de tag “support” binnenkomt en dat registeren in een Google Sheet. Die informatie kan je vervolgens analyseren, om te kijken op welke tijdstippen je de meeste mailberichten ontvangt. Ook kan jij je productvoorraad binnen je webshop, bijhouden én bijwerken binnen Google Sheet. Daarmee is Sheets breder inzetbaar dan excel, doordat het binnen vele toepassingen geïntegreerd is. Oók is Sheets geïntegreerd met Google Forms om uitkomsten verder te berekenen.

De voordelen van Google Sheets

  • Google Sheets werkt op alle computers, smartphones en tablets via de browser en de apps;
  • Je kan met sheets heel makkelijk live samenwerken met collega’s
  • Informatie kan gemakkelijk worden geïmporteerd en doorzocht dankzij Google’s BigQuery zoekmachine;
  • Ondersteuning voor formules maakt Google Sheets een makkelijke rekentool
Google Sheets bij Peppix Benelux

Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen
Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis
Van der Vliet

Jullie servers zijn gelukkig goed bestand tegen hoge bezoekersaantallen, onze website verwelkomt dagelijks 2.000 bezoekers zonder enige problemen. Super!

Van der Vliet

 
Google Analytics
MariaDB
woocommerce
Let’s Encrypt
Opache
Sendcloud
Hotjar
Twitter