Google Workspace prijzen bij Peppix Benelux

Google Workspace prijzen, wat kost Google Workspace?

Bij ons betaal je per dag voor je licentieverbruik. Zet je morgen het abonnement stop, dan betaal je niets meer voor Google Workspace. Aan het einde van de maand sturen wij je de pro-rata gefactureerde rekening die je via iDEAL, incasso, PayPal of credit card kan betalen. Onze prijzen zijn 1 op 1 hetzelfde als bij Google. Dat komt doordat Google haar partners een kleine commissie geeft voor het licentiebeheer. Dit is genoeg om je dat extra gemak,  zoals géén vast contract, te leveren. De prijzen zijn hieronder uiteengezet.

Workspace Starter

Alles wat je nodig hebt om te beginnen.
5
20
Per persoon per maand
 • Volledig Google Workspace pakket
 • 30 GB opslag per persoon
 • Reclamevrij en goed beveiligd

Workspace Standard

Mét vergaderingen opnemen, 2 TB opslag en Gedeelde Drives.
10
40
Per persoon per maand
 • Gedeelde Drives en Cloud Search
 • 2.000 GB opslag per persoon
 • Vergaderingen opnemen

Workspace Enterprise

Én onbeperkte opslag, extra archivering- en beveiligingsopties.
20
80
Per persoon per maand
 • Uitgebreide beveiliging
 • Onbeperkte opslag
 • Goede archivering
Google Workspace prijzen bij Peppix Benelux

Wat zijn de Google Workspace prijzen mét ondersteuning?

Voor korte vraagjes kun je altijd bij ons terecht. Wil je dat wij meedenken, je medewerkers trainen en kleine wijzigingen snel doorvoeren? Dan komt er €2,20 boven op de prijs. Wil je dat wij óók actief meedenken met de beveiliging, je mails en afspraken back-uppen en na openingstijden bereikbaar zijn bij urgente problemen? Dan betaal je nog eens €2,70 boven op de prijs. Voor meer informatie over onze ondersteuning, klik je hier.

(*) Ondersteuning begint met een minimum van 25 euro per maand.

Veelgestelde vragen over de Google Workspace abonnementen

Het Google Workspace Enterprise pakket geeft je de mogelijkheid om onbeperkt bestanden op te slaan. Verder kun je zelf bepalen waar je data wordt opgeslagen. Daarnaast biedt het enterprise pakket aanvullende opties om de beveiliging van je data te controleren en aan te scherpen. Op de website van Google wordt uitgebreid uitgelicht wat het verschil tussen alle abonnementen is.

Op het moment dat jij overstapt naar Google Workspace, hebben we de inloggegevens van je huidige hostingpakket nodig, zodat we de DNS gegevens kunnen aanpassen en de oude mailaccounts kunnen overzetten naar Google Workspace. Wij behandelen deze gegevens vertrouwelijk, zoals we ook in onze privacy policy hebben omschreven.

Eén mailadres staat bij Google Workspace gelijk aan één gebruiker. Als je collega Jan het mailadres [email protected] gebruikt, dan telt dit één gebruiker. Een extra alias, zoals [email protected], is gratis. Gezamenlijke inboxen, zoals [email protected], tellen ook als één gebruiker. Bij vijf collega’s en een gezamenlijke inbox betaal je dus voor zes gebruikers. Vertrekt een van je collega’s, dan zie je dat direct terug op je factuur: bij ons betaal je per dag voor de gebruikte licenties.

Je kunt op twee manieren opzeggen, we zetten de antwoorden hieronder uiteen.

Je samenwerking met ons beëindigen, maar Google Workspace nog steeds gebruiken
Als je om wat voor reden dan ook onze samenwerking wilt stopzetten, dan kunnen wij je abonnement loskoppelen. Op dat moment krijg jij de regie over je Google Workspace organisatie en betaalt vanaf dat moment de licentiekosten rechtstreeks aan Google. Geen probleem dus.

Het hele pakket opzeggen en overstappen op een ander systeem
Als Google Workspace je niet bevalt, dan kunnen wij je organisatie verwijderen. Ons advies is om voor die tijd al je mails, bestanden en afspraken over te zetten naar een ander systeem, zodat je gegevensverlies voorkomt. Onze abonnementen zijn per dag aanpasbaar, met een opzegtermijn van dertig dagen. Dat geeft ons genoeg tijd om je opzegging goed te verwerken.

Ja. Van de aanvraag tot de installatie tot aan het opzetten en instellen van de DNS servers; Noëll heeft vanuit zijn jarenlange ervaring alle expertise in huis om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen.

Ja. Wij bereiden de overstap vaak een paar dagen van te voren voor. Op die manier kunnen we op het moment suprême de knop omzetten, waarna alle mails in Google binnenkomt. Je kunt hierdoor ook tijdens het overstappen blijven mailen. Een paar dagen van te voren stuurt Noëll je de inloggegevens van je nieuwe Google account, zodat je op de dag zelf er direct weer bij kunt. Je oude mailberichten worden daarna automatisch overgezet.

Nee, je kunt niet meerdere Google Workspace abonnementen combineren. Je moet bij je aanvraag kiezen uit Business Starter, Business Standard of Enterprise, waar Noëll je zo goed mogelijk bij helpt. Zeg je achteraf: “dit is niet het pakket dat ik wilde”, dan kunnen we dat pakket diezelfde dag nog aanpassen naar een hoger of lager pakket. Je betaalt bij ons per dag voor je verbruik.

Als je opslagruimte tekort komt, dan heb je twee opties: je kunt je hele organisatie upgraden naar een hoger pakket, of individueel, dus per gebruiker, opslagruimte aanschaffen via Google Drive. Dat laatste doe je aan de hand van deze handleiding via drive.google.com. Voor het upgraden van het pakket moet je contact met ons opnemen.

Ja. Google Drive biedt pakketten met onbeperkte opslagruimte, de mogelijkheid om documenten, excelsheets en presentaties te maken, je computer te back-uppen, bestanden te delen en online samen te werken. Met Gedeelde Drives kun je een netwerkschijf maken die je onderling met collega’s en freelancers deelt; en met de vele integraties kun je Google Drive koppelen met de programma’s die je dagelijks gebruikt.

Dit maakt dat Google Drive een geweldig platform is om je zaken online – vanaf ieder apparaat  – te kunnen regelen. Google Drive is beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android.

Google maakt, net zoals Office 365, gebruik van de asymmetrische beveiligingsmethode AES. Die beveiligingsmethode is zo moeilijk te kraken dat de meeste computers er jaren over doen om de bestanden te ontsleutelen. Tegelijkertijd kun je met tweestap verificatie je eigen account beveiligen tegen hackers. Wil je bestanden beveiligd via de mail sturen, dan kun je via Google Drive een (tijdelijke) link naar de ontvanger sturen.

Dit maakt dan ook dat Google Workspace een van de veiligste systemen is om bestanden, e-mails en documenten in te verwerken.

Nee, er is geen proefperiode, maar wij bieden wel een 30 dagen niet goed geld terug garantie bij Google Workspace, met uitzondering van onze uren (installatie, aanvraag, migratie). Alle Google Workspace licenties zijn dagelijks aanpasbaar. Voor het opzeggen hebben wij 30 dagen nodig om je account bij Google Workspace netjes te verwijderen of over te dragen. 

Kortom:
+ Je betaalt per dag voor je licenties
+ Verwijder je vandaag een gebruiker, dan verrekenen we dat direct op de factuur
+ Aan het eind van de maand krijg je een gezamenlijke factuur voor het gebruik van de afgelopen 30 dagen
+ Niet goed, geld terug, met uitzondering van onze uren.

Het overzetten van je mailboxen, agenda’s en adresboeken duurt meestal twee dagen. De overstap plannen we voor grote bedrijven daarom op zaterdag en zondag in. Je blijft tijdens de overstap gewoon bereikbaar. Het ongemak is dat je even niet in je oude mailberichten kunt zoeken totdat het overzetten is voltooid. Noëll houdt je via de mail (en Whatsapp) op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Google Workspace migratiekosten

Hieronder zetten wij de kosten uiteen voor het overzetten van een kleine en grote organisatie. Zo krijg jij een beeld wat je kwijt bent als je met je organisatie overstapt. Jij en de mensen die jou mailen zullen er niks van merken als Noëll de migratie in gang zet. Eén keer opnieuw inloggen en klaar ben je. Met de training van Noëll kan iedereen vervolgens aan de slag.

Hoe zit het met jullie service?

Kleine organisatie

Gemiddelde kosten bij 5 collega's
584
00
Gemiddelde overstapkosten
 • Huidige situatie in kaart brengen (€192.00)
 • Back-ups maken en DNS overzetten (€72.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€96.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€200.00)
 • Evaluatie en instructies rondsturen (€24.00)

Grote organisatie

Gemiddelde kosten bij 50 collega's migreren en trainen
2208
00
Gemiddelde overstapkosten
 • Huidige situatie in kaart brengen (€384.00)
 • Back-ups maken en DNS overzetten (€288.00)
 • Aanmaken en instellen Google organisatie (€192.00)
 • Oude mails en agenda's overzetten (€864.00)
 • Evaluatie en training medewerkers (€480.00)

Hoe werkt de overstap?

Neem contact met ons op, dat is stap 1. Daarna overleg je met Noëll hoe je huidige situatie eruit ziet en waar je tegenaan loopt. Hij kijkt samen met jou hoe dat met Google Workspace kan worden opgelost. Hierbij geldt: de voorbereiding is het halve werk. Zodra jullie op één lijn zitten, wordt de overstap ingepland. Afhankelijk van je situatie, ben je van intake tot evaluatie één tot drie weken bezig. Ben je er klaar voor?  
Google Workspace prijzen bij Peppix Benelux

Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen
Weerkamp

cPanel of DirectAdmin, het maakt mij allemaal niet uit. Zolang het maar werkt, en dat doet het! Helemaal goed!

Weerkamp
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk

 
Sendcloud
MyParcel
Mailchimp
woocommerce
Let’s Encrypt
Cloudflare
WordPress
Twitter