Google Workspace ondersteuning bij Peppix Benelux

GOOGLE WORKSPACE ondersteuning

Bij Peppix Benelux heb je opties uit drie SLA's

Vanuit Google krijg je standaard ondersteuning bij je accounts. Dat is voor bedrijven met technische kennis vaak voldoende. Voor bedrijven die dat niet hebben, of die dat liever uitbesteden, bieden we een aanvullend ondersteuningspakket dat je voorziet in:

 • Persoonlijke hulp bij vragen, aanpassingen, verzoeken en doorgroeimogelijkheden;
 • Gratis back-ups van je mails, afspraken en adresboek, tot wel 7 jaar lang
 • Op afstand (of tegen km-vergoeding) hulp bij installatie van de postvak-in;
 • Ondersteuning door een vast persoon via de telefoon, mail en Whatsapp;
 • Een storingslijn dat iedere dag van 6:00 tot 23:00 bereikbaar is;
 • Instellen van DKIM- en SPF records voor een goede mailreputatie;
 • Continue monitoring op verdachte activiteiten, DNS records en mailreputatie;
Google Workspace ondersteuning bij Peppix Benelux

Wat voor Google Workspace ondersteuning verwacht jij?​

Voor korte vraagjes kun je altijd bij ons terecht. Wil je dat wij meedenken, je medewerkers trainen en kleine wijzigingen direct doorvoeren? Dan komt er €2,20 op de prijs. Wil je óók dat wij actief meedenken met de inrichting van je organisatie, je mails en afspraken back-uppen en na openingstijden bereikbaar zijn bij urgente problemen? Dan betaal je €5,00 per persoon per maand.

Basis

Standaard inbegrepen.
 • Bereikbaar voor vragen over je abonnement
 • Beveelt standaard oplossingen aan vanuit Google

Standaard

slechts € 2.20 per gebruiker per maand
 • Persoonlijke hulp bij het onderzoeken, uitleggen en aanpassen van je organisatie
 • Maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 beschikbaar
 • Via Google Meet, e-mail en Whatsapp afspreken
 • Gratis updates en checks voor je mail en organisatie

Volledig

€ 5.00 per gebruiker per maand
 • Alles uit het standaard pakket, en:
 • 7 dagen per week van 6:00 tot 23:00 bereikbaar bij storingen
 • Telefonisch, via mail, Google Meet en Whatsapp afspreken
 • Gratis back-ups van Gmail, Agenda en contactpersonen tot 7 jaar lang

(*) Het standaard ondersteuningspakket heeft een minimum prijs van €25,00 per maand, het volledige ondersteuningspakket een minimum prijs van €50,00 per maand. Wil je weten wat de licenties kosten? Bekijk dan de Google Workspace prijslijst.

Persoonlijke Google Workspace ondersteuning

Noëll staat voor je klaar om vragen over Google Workspace op te lossen. Tegelijkertijd kan je bij hem terecht voor hulp bij problemen, de installatie en het doorvoeren van wijzigingen. Als laatste kan je hem vragen om advies over hoe de services, zoals Gedeelde Drive en Google Discussiegroepen, het beste kan toepassen binnen je bedrijf. Dit zijn dingen die Google niet aanbiedt, maar Noëll wel. Hieronder zetten we het nog eens op een rij. 

Google Workspace ondersteuning bij Peppix Benelux

Storingslijn 17/7

Ervaar je een probleem dat direct actie vereist? Dan ben je bij de storingslijn aan het juiste adres. Van maandag tot en met zondag tussen 6:00 tot 23:00 staat Noëll klaar om jou te hulp te schieten bij urgente kwesties die jou het werk tijdelijk onmogelijk maken. Voor alle andere vragen – inclusief verzoeken om nieuwe accounts aan te maken, te verwijderen óf een nieuw wachtwoord aan te vragen, kan je hem doordeweeks een mail of Whatsapp bericht sturen.

Google Workspace ondersteuning bij Peppix Benelux

7 jaar lang uitgebreide back-ups

Je e-mails, afspraken en contactpersonen bij Google zijn kwetsbaar voor hackers. Met een druk op de knop kan je data verwijdert worden. Met de gratis back-up service voor klanten met een SLA2 contract voorkomen we dat gegevens onherstelbaar verwijderd kunnen worden. Tegelijkertijd kan deze service gebruikt worden voor het archiveren van oud-medewerkers, het overdragen van bestanden en e-mails en het voldoen aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. Meer informatie over de back-up service vind je hier.
Google Workspace ondersteuning bij Peppix Benelux

Gratis hulp en monitoring

Met het inschakelen van ons zorg je dat je Google Workspace organisatie wordt gemonitord op verdachte activiteiten. Ook wordt je mailreputatie gecontroleerd en wordt erop toegekeken dat je personeel veilig met hun accounts omgaan. Heb je hulp nodig bij het instellen van je mailbox, het aanmaken van accounts of delen van accounts? Dan zit dit gratis bij je SLA ondersteuning inbegrepen met een maximum van 30 minuten per 10 gebruikers per maand. Voor extra ondersteuning rekenen we ons uurtarief.

Google Workspace ondersteuning bij Peppix Benelux

Veelgestelde vragen over de abonnementen

Wij rekenen €96,00 ex. BTW per uur, afgerond op €24,00 per kwartier. Je krijgt vooraf altijd een gratis kostenopgave.

Het Google Workspace Enterprise pakket geeft je de mogelijkheid om onbeperkt bestanden op te slaan. Verder kun je zelf bepalen waar je data wordt opgeslagen. Daarnaast biedt het enterprise pakket aanvullende opties om de beveiliging van je data te controleren en aan te scherpen. Op de website van Google wordt uitgebreid uitgelicht wat het verschil tussen alle abonnementen is.

Op het moment dat jij overstapt naar Google Workspace, hebben we de inloggegevens van je huidige hostingpakket nodig, zodat we de DNS gegevens kunnen aanpassen en de oude mailaccounts kunnen overzetten naar Google Workspace. Wij behandelen deze gegevens vertrouwelijk, zoals we ook in onze privacy policy hebben omschreven.

Eén mailadres staat bij Google Workspace gelijk aan één gebruiker. Als je collega Jan het mailadres [email protected] gebruikt, dan telt dit één gebruiker. Een extra alias, zoals [email protected], is gratis. Gezamenlijke mailboxen, zoals [email protected], tellen ook als één gebruiker. Bij vijf collega’s en één gezamenlijke inbox betaal je dus voor zes gebruikers. Vertrekt een van je collega’s, dan zie je dat direct terug op je factuur: Bij ons betaal je per dag voor de gebruikte licenties.

Je kunt op twee manieren opzeggen, we zetten de antwoorden hieronder uiteen.

Je samenwerking met ons beëindigen, maar Google Workspace nog steeds gebruiken
Als je om wat voor reden dan ook onze samenwerking wilt stopzetten, dan kunnen wij je abonnement loskoppelen. Op dat moment krijg jij de regie over je Google Workspace organisatie en betaal je vanaf dat moment de licentiekosten rechtstreeks aan Google. Geen probleem dus.

Het hele pakket opzeggen en overstappen op een ander systeem
Als Google Workspace je niet bevalt, dan kunnen wij je organisatie verwijderen. Ons advies is om vóór die tijd al je mails, bestanden en afspraken over te zetten naar een ander systeem, zodat je gegevensverlies voorkomt. Onze abonnementen zijn per dag aanpasbaar.

Ja. Van de aanvraag tot de installatie tot aan het opzetten en instellen van de DNS servers; Noëll heeft vanuit zijn jarenlange ervaring alle expertise in huis om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen.

Ja. Wij bereiden de overstap een paar dagen van te voren voor. Op die manier kunnen we op het ‘moment suprême’ de knop omzetten. Hierna zullen al je mails in Gmail binnenkomen. Je kunt hierdoor ook tijdens het overstappen blijven mailen. Een paar dagen van te voren stuurt Noëll de inloggegevens van de nieuwe Google account rond, zodat jij en je collega’s dezelfde dag nog aan de slag kunt.  Je oude mailberichten worden ondertussen overgezet – dit duurt 1 tot 3 dagen (dus: van zaterdag tot maandag).

Nee, je kunt niet meerdere Google Workspace abonnementen combineren. Je moet bij je aanvraag kiezen uit Business Starter, Business Standard of Enterprise, waar Noëll je zo goed mogelijk bij helpt. Zeg je achteraf: “dit is niet het pakket dat ik wilde”, dan kunnen we dat pakket diezelfde dag nog aanpassen naar een hoger of lager pakket. Je betaalt bij ons per dag voor je verbruik.

Als je opslagruimte tekort komt, dan heb je twee opties: je kunt je hele organisatie upgraden naar een hoger pakket, of individueel, dus per gebruiker, opslagruimte aanschaffen via Google Drive. Dat laatste doe je aan de hand van deze handleiding via drive.google.com. Voor het upgraden van het pakket moet je contact met ons opnemen.

Ja. Google Drive biedt pakketten met onbeperkte opslagruimte, de mogelijkheid om documenten, excelsheets en presentaties te maken, je computer te back-uppen, bestanden te delen en online samen te werken. Met Gedeelde Drives kun je een netwerkschijf maken die je onderling met collega’s en freelancers deelt; en met de vele integraties kun je Google Drive koppelen met de programma’s die je dagelijks gebruikt.

Dit maakt dat Google Drive een uitstekend platform is om je zaken online – vanaf ieder apparaat  – te kunnen regelen. Google Drive is beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android.

Google maakt, net zoals Office 365, gebruik van de asymmetrische beveiligingsmethode AES. Die beveiligingsmethode is zo moeilijk te kraken dat de meeste computers er jaren over doen om de bestanden te ontsleutelen. Tegelijkertijd kun je met tweestap verificatie je eigen account beveiligen tegen ongewenste toegang. Wil je bestanden beveiligd via de mail sturen, dan kun je via Gmail een (tijdelijke) link met SMS verificatie naar de ontvanger sturen. Je kunt er in Google Drive ook voor kiezen om bestanden tijdelijk met iemand te delen.

Dit maakt dan ook dat Google Workspace een veilige oplossing is om bestanden, e-mails en documenten in te verwerken en te versturen. Dat zien wij ook terug in onze samenwerking: van scholen tot advocatenkantoren, één ding hebben ze gemeen: ze zijn tevreden over Google Workspace.

Nee, er is geen proefperiode, maar wij bieden wel een 30 dagen niet goed geld terug garantie bij Google Workspace, met uitzondering van onze uren (installatie, aanvraag, migratie). Alle Google Workspace licenties zijn dagelijks aanpasbaar. Voor het opzeggen hebben wij 30 dagen nodig om je account bij Google Workspace netjes te verwijderen of over te dragen. 

Kortom:
+ Je betaalt per dag voor je licenties
+ Verwijder je vandaag een gebruiker, dan verrekenen we dat direct op de factuur
+ Aan het eind van de maand krijg je een gezamenlijke factuur voor het gebruik van de afgelopen 30 dagen
+ Niet goed, geld terug, met uitzondering van onze uren.

Het overzetten van je mailboxen, agenda’s en adresboeken duurt meestal twee dagen. De overstap plannen we bedrijven daarom op zaterdag en zondag in. Je blijft tijdens de overstap gewoon bereikbaar. Het ongemak is dat je even niet in je oude mailberichten kunt zoeken totdat het overzetten is voltooid. Noëll houdt je via de mail (en WhatsApp) op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat je weet hoe het ervoor staat.

Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk

 
Facebook Pixel
woocommerce
Sendcloud
REDIS
PostNL
Google Workspace
Hotjar
Twitter