Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux
Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Focus op de Google Workspace beveiliging

Je werkt binnen Gmail en Google Drive met persoonsgevoelige data. Het is belangrijk dat alles veilig wordt opgeslagen en dat toegang alleen mogelijk is door de juiste personen. Noëll weet alles van de beveiliging en helpt je bij het instellen van de permissies. Ben je bang dat je data verliest door een hack, randsomware of foutje, maak dan een back-up van je gegevens. Dit is gratis wanneer je bij ons een ondersteuningscontract afneemt, óf kost €5,20 per persoon per maand als je dit via Google Vault regelt.

Gratis back-ups

binnen het SLA2 Goud pakket
Gratis
  • Elk uur Google Mail back-ups
  • Elke Google Agenda afspraak in het archief
  • Al je Google Contacten op een veilige plek

Google Drive back-ups

Optioneel voor je organisatie
0
05
Per GB per maand
  • Back-up al je Google Drive bestanden
  • Aparte back-ups voor je Shared Drives
  • Kies zelf welke data je wilt opslaan

Nu vraag jij je vast af, waar kan Noëll ons mee helpen? Hieronder zie je vier pijlers waar wij je mee kunnen helpen. 

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

2 staps verificatie (2FA)

Met 2FA zullen je medewerkers naast een wachtwoord ook een SMS code moeten invullen. Dit werkt net zoals de tan code zoals je gewend bent van de bank of het inloggen via DigID.

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Bedrijfsinstellingen

Op organisatieniveau kunnen wij instellen dat je collega’s bestanden niet buiten de organisatie mag delen. Oók kunnen we instellen dat ze een wachtwoord op hun iPhone of Android telefoon moeten hebben ingesteld om te mogen inloggen in Google Workspace. Deze instellingen dragen bij aan het veiliger maken van de omgeving.
Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Nee tegen spam

Gmail filtert spam via Google’s eigen algoritmes. Dit betekent in dat je geen spam meer ontvangt van onbetrouwbare afzenders. Dit spam-filter werkt in onze ervaring beter dan dat van SpamAssassin, ClamAV, Norton of Avast antivirus. Het zit ingebouwd in je mailbox en werkt daardoor op elk apparaat, zonder dat je wat moet installeren. 

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Uitgebreide rapporten

De rapporten uit de beheerdersconsole aten zien of je collega’s een sterk wachtwoord hebben, of ze 2FA hebben ingeschakeld en hoeveel bestanden ze met de buitenwereld delen. Deze gegevens helpen je te begrijpen hoe je organisatie is ingericht en waar je op kunt letten. Heb je vragen, dan kan je ons laten meekijken met de rapporten en tips geven over wat je zou kunnen doen om dit te verbeteren.

Gratis Google Workspace backups

Je las het hierboven al even: als je per ongeluk een account van Google Workspace verwijdert, dan ben je alle data kwijt. Dat geldt ook als een account wordt gehackt. Met de gratis back-up service hoef je daar geen zorgen om te maken. Wij maken ieder uur een back-up van al je data en slaan deze beveiligd voor je op. De gegevens worden tot maximaal 7 jaar bewaard, afhankelijk van je voorkeuren. Deze service zit gratis inbegrepen in je SLA2 pakket, beschikbaar voor €5,00 per persoon per maand. 

Hoe zit het met jullie service?

Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen
Jonkers

Peppix heeft voor ons een geweldig logo ontworpen dat vanuit de verte herkenbaar is en een frisse insteek heeft. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Jonkers
Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis

 
Let’s Encrypt
REDIS
Varnish
Cloudflare
WordPress
Opache
Google Analytics
Amazon Web Services