Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Google Workspace BACKUP en beveiliging

Back-ups zijn gratis bij een Google Workspace servicepakket, of vanaf 50€ per maand.

Je werkt binnen Gmail en Google Drive met persoonsgevoelige data. Het is belangrijk dat alles veilig wordt opgeslagen. Toegang moet alleen mogelijk zijn voor de juiste personen. Noëll heeft veel ervaring met de Google Workspace beveiliging en helpt je bij het instellen van de permissies. Ben je bang dat je data verliest door een hack, randsomware of foutje, dan is het advies om je data op 3 plekken te back-uppen. Onze Google Workspace backup oplossing helpt je hierbij. Dit is gratis wanneer je bij ons een ondersteuningscontract afneemt, of beschikbaar vanaf €50,00 per maand. Standaard geven we gratis beveiligingstips voor nieuwe en bestaande klanten.

Gratis Google Workspace beveiliging tips voor bestaande en nieuwe klanten

Nu vraag jij je vast af, waar kan Noëll ons mee helpen? Hieronder zie je vier pijlers waar wij je mee kunnen helpen. 

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Verregaande maatregelen voor iedereen

Wij regelen de Google Workspace beveiliging door je organisatie helemaal dicht te timmeren. Want, zo blijkt: ruim 60% van de hacks komt voort uit een zwak wachtwoord en het niet inschakelen van 2FA. De norm is daarom om alles dicht te timmeren, en bij uitzondering voor enkele gebruikers uitzonderingen te maken.

Concreet betekent ons beleid dat:

(*) Alleen bij organisaties die freelancers, stagiaires of externen in dienst hebben. Je moet dit zelf aangeven.
(**) Alleen beschikbaar voor Google Workspace Business Plus of hoger.

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Data niet meer offline downloaden, maar online delen

We zien nog veel te vaak dat sheets via e-mail wordt gedeeld. Het gevolg is dat je meerdere versies van hetzelfde bestand hebt, en de ontvangers de bestanden nog jarenlang in hun mailbox hebben staan. Dit willen wij voorkomen, door bestanden voortaan alleen nog maar via Google Drive te laten delen. Zo heb je vanaf één punt de controle over je bestanden, en voorkom je dat er jaren later nog ongewenst met de data gewerkt wordt.

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Nee tegen spam

Gmail filtert spam via Google’s eigen algoritmes. Dit betekent in dat je geen spam meer ontvangt van onbetrouwbare afzenders. Dit spam-filter werkt in onze ervaring beter dan dat van SpamAssassin, ClamAV, Norton of Avast. Het zit ingebouwd in je mailbox en werkt daardoor op elk apparaat, zonder dat je er wat voor moet installeren. 

Google Workspace beveiliging en back-ups bij Peppix Benelux

Uitgebreide rapporten

De rapporten uit de beheerdersconsole laten zien of je collega’s een sterk wachtwoord hebben, of ze 2FA hebben ingeschakeld en hoeveel bestanden ze met de buitenwereld delen. Deze gegevens helpen je te begrijpen hoe je organisatie is ingericht en waar je op kunt letten. Heb je vragen, dan kan je ons laten meekijken met de rapporten en tips geven over wat je zou kunnen doen om dit te verbeteren. Zo kunnen we analyseren of er per ongeluk credit card of BSN nummers worden bewaard. De actiepunten die hieruit voortvloeien, helpen je om je organisatie ‘in control’ te houden.

Wat kost de Google Workspace backup oplossing?

Wil je al je data op een externe plek opslaan? Dan biedt onze Google Workspace backup oplossing een uitkomst. Dit is gratis wanneer je een SLA bij ons afneemt, of beschikbaar vanaf €50,00 per maand. 

Mail, agenda en adresboek backups

Gratis binnen het SLA2 Goud pakket.
3
00
Per account, per maand.
  • Elk uur Google Mail backup.
  • Elke Google Agenda afspraak in het archief.
  • Al je Google Contacten op een veilige plek.

Google Drive backups

Optioneel voor je organisatie
25 Per 500 GB per maand
  • Backup al je Google Drive bestanden.
  • Aparte backups voor je Gedeelde Drives.
  • Kies zelf welke medewerkers je wilt backuppen.

Vraag nu je Google Workspace backup oplossing aan

Kom in contact met Noell om je wensen te bespreken. Aan de hand daarvan bepalen jullie welke oplossing het beste is. Wij bieden een keuze uit Google Vault, CubeBackup en SpinBackup (i.c.m. AWS S3) aan.

Vraag nu je Google Workspace backup oplossing aan

Kom in contact met Noell om je wensen te bespreken. Aan de hand daarvan bepalen jullie welke oplossing het beste is. Wij bieden een keuze uit Google Vault, CubeBackup en SpinBackup (i.c.m. AWS S3) aan.

Hoe werkt de backup oplossing?

Je las het hierboven al even: als je per ongeluk een account verwijdert, dan ben je alle data kwijt. Dat geldt ook als een account wordt gehackt. Met de gratis Google Workspace backup oplossing hoef je daar geen zorgen om te maken. Wij maken ieder uur een backup van al je data en slaan deze beveiligd voor je op. De gegevens worden tot maximaal 7 jaar bewaard, afhankelijk van je voorkeuren. Deze service zit gratis inbegrepen in je SLA2 pakket, of is beschikbaar vanaf €50,00 per maand.

Hoe zit het met jullie service?

Van Wijk

Wij zijn zeer tevreden met de folders die Peppix voor ons heeft ontworpen, de elegante rondingen maken onze folders zeer uniek. Bedankt!

Van Wijk
Jonkers

Peppix heeft voor ons een geweldig logo ontworpen dat vanuit de verte herkenbaar is en een frisse insteek heeft. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Jonkers
Van Dijk

Adequate ondersteuning wanneer je het nodig hebt, prima service voor een aantrekkelijke prijs. 5 sterren!

Van Dijk

 
NGINX
Zapier
Opache
Amazon Web Services
Varnish
Sendcloud
Cloudflare
Mailchimp