Google Workspace bij Peppix Benelux
Op deze manier heb je nog nooit gemaild.
Ontdek de kracht van Google Workspace.

Google Workspace combineert de zakelijke variant van Gmail met voldoende opslag in Google Drive, vergaderen via Google Meet en afspraken inplannen in Google Agenda. Het is een alles-in-1 pakket waar jij en je collega’s mee samenwerken. 

Google Workspace bij Peppix Benelux

Hoe zit het met jullie support?

Waarom kiezen voor Google Workspace?

Voordat wij in 2014 met Google Workspace samenwerkten, hadden we een eigen oplossing ontwikkeld. Eén server zorgde voor de afhandeling van het mailverkeer voor meer dan 15 bedrijven. Toen wij in volume groeiden, besefte Noëll dat hier ook risico’s aan kleven, zoals: wat gebeurt er bij een gegevenslek? En wat als alle data in een keer weg is? Daarom zijn wij in 2014 gaan samenwerken met Google, zodat dit soort zaken voorkomen kunnen worden. Na jaren ervaring en talloze migraties wordt de service sinds 2019 ook als losse dienst aangeboden aan bedrijven en scholen in de Benelux. 

Google Workspace bij Peppix Benelux
Google Workspace bij Peppix Benelux

Waar staat Google Workspace voor?

De naam Workspace is een omschrijving van een heleboel diensten in één pakket. Dat pakket heeft een vaste prijs vanaf €5,20 per maand. Binnen dit pakket wordt je zakelijke mail, agenda, adresboek, takenlijst, documentatie, berekeningen, archief en alles dat daarbij komt kijken geregeld. Het wordt letterlijk ‘de Cloud’ genoemd; juist doordat alles online komt te staan . Al je bestanden, afspraken en discussies worden met Google Workspace wereldwijd bereikbaar. En met Google kun je erop vertrouwen dat je goed zit. De beveiliging wordt geregeld en over de back-ups hoef jij je geen zorgen te maken. Het is dus een combinatie van alles online hebben, met de zekerheid dat het goed werkt. In de video hieronder zie je hoe je kunt samenwerken met collega’s.

Alle voordelen op een rij gezet

  • We bespreken eerst je huidige situatie en komen dan met gratis advies;
  • Bij overstap krijg je een reclamevrije, zakelijke variant van Gmail;
  • Je kunt bestanden, zoals videomontages en drukbestanden, opslaan in Google Drive en delen met freelancers en werknemers;
  • Deze bestanden, mails en agenda zijn altijd en overal beschikbaar;
  • Het integreert met Windows, Mac, iOS en Android, Outlook, Apple Mail en Windows Mail;
  • Wij helpen je bij de installatie en migratie naar Google Workspace;
  • Naderhand bieden wij jou en je collega’s persoonlijke ondersteuning bij het instellen en gebruiken van je account;

De ondersteuning die je bij het gebruik van Google Workspace mag verwachten gaat verder dan een simpele handleiding. Wij zijn bereikbaar voor al je vragen over Google Workspace en kunnen je op afstand helpen met de installatie van de mailadressen en Google Drive. Het is een recht-toe-recht-aan pakket met veel opties om je onderneming te ondersteunen. En met onze support, komt het helemaal goed. 

Hoe gaat de migratie in zijn werk?

Zodra je contact opneemt met Noëll, zal hij de stappen met jou bespreken. Noëll gaat eerst kijken hoe je de mail nu geregeld hebt. Daarna maakt hij een planning. Die planning bevat informatie over wie er wordt overgezet, met welke services er rekening moet worden gehouden en wat voor jullie een handige dag is om de mail over te zetten. In praktijk zien we dat Noëll dan zijn zaterdag vrij plant om met jullie aan de slag te gaan. Dit doet hij tegen hetzelfde uurtarief van €24,00 per kwartier.

Google Workspace bij Peppix Benelux

Waarom doen jullie het beheer?

Google geeft ons een kleine commissie van €0,80 cent per persoon per maand. Je betaalt hier niks extra’s voor; wij hanteren dezelfde prijzen als bij Google. Hoe meer bedrijven wij helpen, hoe meer we daar voor terugkrijgen. Het onderhoud wordt in een vaste planning uitgevoerd. Voor bedrijven die een extra steun en toeverlaat nodig hebben, bieden wij een aanvullend SLA pakket. Met dit pakket krijg je toegang tot de 17/7 storingslijn en uren om je organisatie in te stellen en om nieuwe collega’s te trainen. Denk je dat niet nodig te hebben, dan is het prima om alleen je abonnement bij ons onder te brengen. Door dat te regelen help je ons en helpen wij jou. Het betalen van je abonnement doe je achteraf per maand via iDEAL, PayPal, credit card of automatische incasso.

Veelgestelde vragen over Google Workspace

Je kan op twee manieren opzeggen, we zetten de antwoorden hieronder uiteen.

Je samenwerking met Peppix opzeggen, maar Google nog steeds gebruiken
Als je niet langer met ons wilt samenwerken, dan kunnen wij onze samenwerking in Google beeindigen. Je hebt dan 14 dagen vanuit Google om je betaalgegevens in te vullen. Vanaf dat moment loopt je abonnement bij Google gewoon verder en ontvang je maandelijks een factuur vanuit Google voor de licenties.

Het hele pakket opzeggen en overstappen op een ander systeem
Als je wilt overstappen naar een ander systeem raden wij je aan eerst de oude mailberichten, agenda afspraken en contactpersonen over te zetten naar de nieuwe provider. Daarna zeg jij (of wij) je abonnement bij Google Workspace op. Je betaalt dan alleen nog voor de resterende dagen dat je abonnement actief is. Je abonnement is maandelijks opzegbaar.

Ja. Van de aanvraag tot de installatie tot aan het opzetten en instellen van de DNS servers; Noëll heeft vanuit zijn jarenlange ervaring alle expertise in huis om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen.

Ja, via het contactformulier hiernaast kan je een vrijblijvende 30-dagen proefversie aanvragen, waarin je alle voordelen van Google Workspace kunt ontdekken. Na afloop van de proefperiode, kan je het abonnement verlengen. Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Wij kunnen je na de proefperiode helpen met de overstap naar Google Workspace en helpen bij het trainen van je collega’s. Wij gaan al voor je aan de slag vanaf 1 gebruiker, en dat maakt onze samenwerking met jou en Google een goede zet.

Google maakt, net zoals Office 365, gebruik van de asymmetrische beveiligingsmethode AES. Het is tot nu toe onmogelijk om bestanden dat met AES geëncrypt zijn in minder dan 100 jaar te ontsleutelen. We kunnen dus stellen dat AES een hele veilige methode is om je data te beveiligen. Verder biedt Google 2 factor authenticatie aan voor het inloggen, een TLS verbinding tijdens het synchroniseren van je gegevens en kunnen we op veel lagen extra controles implementeren.

Dit maakt dan ook dat Google Workspace een van de veiligste systemen is om bestanden, e-mails en documenten in te verwerken.

Wij werken zoveel mogelijk met maandelijks opzegbare contracten en dat geldt ook voor Google Workspace. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen. Als je op de 14e van de maand je abonnement opzegt, dan loopt het contract door tot de 14e van volgende maand.

Steenbergen

Gemak dient de mens; bedankt voor jullie uitstekende hulp met onze website. Onze website kan er weer tegenaan!

Steenbergen
Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Jonkers

Peppix heeft voor ons een geweldig logo ontworpen dat vanuit de verte herkenbaar is en een frisse insteek heeft. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Jonkers

 
Mailchimp
PostNL
Opache
MyParcel
MariaDB
Cloudflare
DirectAdmin
Amazon Cloudfront