Google Workspace bij Peppix Benelux
Op deze manier heb je nog nooit gemaild.
Ontdek de kracht van Google Workspace.

Google Workspace combineert de zakelijke variant van Gmail met voldoende opslag in Google Drive, vergaderen via Google Meet en afspraken inplannen in Google Agenda. Het is een alles-in-1 pakket waar jij en je collega’s mee samenwerken. 

Waarom kiezen voor Google Workspace?

Voordat wij in 2014 met Google Workspace samenwerkten, hadden we een eigen oplossing ontwikkeld. Eén server zorgde voor de afhandeling van het mailverkeer voor meer dan 15 bedrijven. Toen wij in volume groeiden, besefte Noëll dat hier ook risico’s aan kleven, zoals: wat gebeurt er bij een gegevenslek? En wat als alle data in een keer weg is? Daarom zijn wij in 2014 gaan samenwerken met Google, zodat dit soort zaken voorkomen kunnen worden. Na jaren ervaring en talloze migraties wordt de service sinds 2019 ook als losse dienst aangeboden aan bedrijven en scholen in de Benelux. 

Google Workspace bij Peppix Benelux
Google Workspace bij Peppix Benelux

Hoe zit het met jullie support?

Waar staat Google Workspace voor?

De naam Workspace is een omschrijving van een heleboel diensten in één pakket. Dat pakket heeft een vaste prijs vanaf €5,20 per maand. Binnen dit pakket wordt je zakelijke mail, agenda, adresboek, takenlijst, documentatie, berekeningen, archief en alles dat daarbij komt kijken geregeld. Het wordt letterlijk ‘de Cloud’ genoemd; juist doordat alles online komt te staan . Al je bestanden, afspraken en discussies worden met Google Workspace wereldwijd bereikbaar. En met Google kun je erop vertrouwen dat je goed zit. De beveiliging wordt geregeld en over de back-ups hoef jij je geen zorgen te maken. Het is dus een combinatie van alles online hebben, met de zekerheid dat het goed werkt. In de video hieronder zie je hoe je kunt samenwerken met collega’s.

Alle voordelen op een rij gezet

 • We bespreken eerst je huidige situatie en komen dan met gratis advies;
 • Bij overstap krijg je een reclamevrije, zakelijke variant van Gmail;
 • Je kunt bestanden, zoals videomontages en drukbestanden, opslaan in Google Drive en delen met freelancers en werknemers;
 • Deze bestanden, mails en agenda zijn altijd en overal beschikbaar;
 • Het integreert met Windows, Mac, iOS en Android, Outlook, Apple Mail en Windows Mail;
 • Wij helpen je bij de installatie en migratie naar Google Workspace;
 • Naderhand bieden wij jou en je collega’s persoonlijke ondersteuning bij het instellen en gebruiken van je account;

De ondersteuning die je bij het gebruik van Google Workspace mag verwachten gaat verder dan een simpele handleiding. Wij zijn bereikbaar voor al je vragen over Google Workspace en kunnen je op afstand helpen met de installatie van de mailadressen en Google Drive. Het is een recht-toe-recht-aan pakket met veel opties om je onderneming te ondersteunen. En met onze support, komt het helemaal goed. 

Workspace Starter

30 GB opslag
5
20
Per persoon per maand
 • Volledige Google Workspace pakket
 • 30 GB opslag per persoon
 • Reclamevrij en goed beveiligd

Workspace Standard

Vergaderingen opnemen, 2 TB opslag en Gedeelde Drives
10
40
Per persoon per maand
 • Gedeelde Drives en Cloud Search
 • 2.000 GB opslag per persoon
 • Vergaderingen opnemen

Workspace Enterprise

Onbeperkte opslag, goede archivering- en beveiligingsopties
20
80
Per persoon per maand
 • Uitgebreide beveiliging
 • Onbeperkte opslag
 • Goede archivering

Waarom doen jullie het beheer gratis?

Google geeft ons een kleine commissie van €0,80 cent per persoon per maand. Je betaalt hier niks extra’s voor; wij hanteren dezelfde prijzen als bij Google. Hoe meer bedrijven wij helpen, hoe meer we daar voor terugkrijgen. Het onderhoud wordt in een vaste planning uitgevoerd. Voor bedrijven die een extra steun en toeverlaat nodig hebben, bieden wij een aanvullend SLA pakket. Met dit pakket krijg je toegang tot de 17/7 storingslijn en uren om je organisatie in te stellen en om nieuwe collega’s te trainen. Denk je dat niet nodig te hebben, dan is het prima om alleen je abonnement bij ons onder te brengen. Door dat te regelen help je ons en helpen wij jou. Het betalen van je abonnement doe je achteraf per maand via iDEAL, PayPal, credit card of automatische incasso.

Google Workspace bij Peppix Benelux

Hebben jullie al Google Workspace?

Hoe gaat de migratie in zijn werk?

Zodra je contact opneemt met Noëll, zal hij de stappen met jou bespreken. Noëll gaat eerst kijken hoe je de mail nu geregeld hebt. Daarna maakt hij een planning. Die planning bevat informatie over wie er wordt overgezet, met welke services er rekening moet worden gehouden en wat voor jullie een handige dag is om de mail over te zetten. In praktijk zien we dat Noëll dan zijn zaterdag vrij plant om met jullie aan de slag te gaan. Dit doet hij tegen hetzelfde uurtarief van €24,00 per kwartier.

Veelgestelde vragen over Google Workspace

Het Google Workspace Enterprise pakket geeft je de mogelijkheid om onbeperkt bestanden op te slaan. Verder kun je zelf bepalen waar je data wordt opgeslagen. Daarnaast biedt het enterprise pakket aanvullende opties om de beveiliging van je data te controleren en aan te scherpen. Op de website van Google wordt uitgebreid uitgelicht wat het verschil tussen alle abonnementen is.

Op het moment dat jij overstapt naar Google Workspace, hebben we de inloggegevens van je huidige hostingpakket nodig, zodat we de DNS gegevens kunnen aanpassen en de oude mailaccounts kunnen overzetten naar Google Workspace. Wij behandelen deze gegevens vertrouwelijk, zoals we ook in onze privacy policy hebben omschreven.

Eén mailadres staat bij Google Workspace gelijk aan één gebruiker. Als je collega Jan het mailadres [email protected] gebruikt, dan telt dit één gebruiker. Een extra alias, zoals [email protected], is gratis. Gezamenlijke inboxen, zoals [email protected], tellen ook als één gebruiker. Bij vijf collega’s en een gezamenlijke inbox betaal je dus voor zes gebruikers. Vertrekt een van je collega’s, dan zie je dat direct terug op je factuur: bij ons betaal je per dag voor de gebruikte licenties.

Je kunt op twee manieren opzeggen, we zetten de antwoorden hieronder uiteen.

Je samenwerking met ons beëindigen, maar Google Workspace nog steeds gebruiken
Als je om wat voor reden dan ook onze samenwerking wilt stopzetten, dan kunnen wij je abonnement loskoppelen. Op dat moment krijg jij de regie over je Google Workspace organisatie en betaalt vanaf dat moment de licentiekosten rechtstreeks aan Google. Geen probleem dus.

Het hele pakket opzeggen en overstappen op een ander systeem
Als Google Workspace je niet bevalt, dan kunnen wij je organisatie verwijderen. Ons advies is om voor die tijd al je mails, bestanden en afspraken over te zetten naar een ander systeem, zodat je gegevensverlies voorkomt. Onze abonnementen zijn per dag aanpasbaar, met een opzegtermijn van dertig dagen. Dat geeft ons genoeg tijd om je opzegging goed te verwerken.

Ja. Van de aanvraag tot de installatie tot aan het opzetten en instellen van de DNS servers; Noëll heeft vanuit zijn jarenlange ervaring alle expertise in huis om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen.

Ja. Wij bereiden de overstap vaak een paar dagen van te voren voor. Op die manier kunnen we op het moment suprême de knop omzetten, waarna alle mails in Google binnenkomt. Je kunt hierdoor ook tijdens het overstappen blijven mailen. Een paar dagen van te voren stuurt Noëll je de inloggegevens van je nieuwe Google account, zodat je op de dag zelf er direct weer bij kunt. Je oude mailberichten worden daarna automatisch overgezet.

Nee, je kunt niet meerdere Google Workspace abonnementen combineren. Je moet bij je aanvraag kiezen uit Business Starter, Business Standard of Enterprise, waar Noëll je zo goed mogelijk bij helpt. Zeg je achteraf: “dit is niet het pakket dat ik wilde”, dan kunnen we dat pakket diezelfde dag nog aanpassen naar een hoger of lager pakket. Je betaalt bij ons per dag voor je verbruik.

Als je opslagruimte tekort komt, dan heb je twee opties: je kunt je hele organisatie upgraden naar een hoger pakket, of individueel, dus per gebruiker, opslagruimte aanschaffen via Google Drive. Dat laatste doe je aan de hand van deze handleiding via drive.google.com. Voor het upgraden van het pakket moet je contact met ons opnemen.

Ja. Google Drive biedt pakketten met onbeperkte opslagruimte, de mogelijkheid om documenten, excelsheets en presentaties te maken, je computer te back-uppen, bestanden te delen en online samen te werken. Met Gedeelde Drives kun je een netwerkschijf maken die je onderling met collega’s en freelancers deelt; en met de vele integraties kun je Google Drive koppelen met de programma’s die je dagelijks gebruikt.

Dit maakt dat Google Drive een geweldig platform is om je zaken online – vanaf ieder apparaat  – te kunnen regelen. Google Drive is beschikbaar voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android.

Google maakt, net zoals Office 365, gebruik van de asymmetrische beveiligingsmethode AES. Die beveiligingsmethode is zo moeilijk te kraken dat de meeste computers er jaren over doen om de bestanden te ontsleutelen. Tegelijkertijd kun je met tweestap verificatie je eigen account beveiligen tegen hackers. Wil je bestanden beveiligd via de mail sturen, dan kun je via Google Drive een (tijdelijke) link naar de ontvanger sturen.

Dit maakt dan ook dat Google Workspace een van de veiligste systemen is om bestanden, e-mails en documenten in te verwerken.

Nee, er is geen proefperiode, maar wij bieden wel een 30 dagen niet goed geld terug garantie bij Google Workspace, met uitzondering van onze uren (installatie, aanvraag, migratie). Alle Google Workspace licenties zijn dagelijks aanpasbaar. Voor het opzeggen hebben wij 30 dagen nodig om je account bij Google Workspace netjes te verwijderen of over te dragen. 

Kortom:
+ Je betaalt per dag voor je licenties
+ Verwijder je vandaag een gebruiker, dan verrekenen we dat direct op de factuur
+ Aan het eind van de maand krijg je een gezamenlijke factuur voor het gebruik van de afgelopen 30 dagen
+ Niet goed, geld terug, met uitzondering van onze uren.

Het overzetten van je mailboxen, agenda’s en adresboeken duurt meestal twee dagen. De overstap plannen we voor grote bedrijven daarom op zaterdag en zondag in. Je blijft tijdens de overstap gewoon bereikbaar. Het ongemak is dat je even niet in je oude mailberichten kunt zoeken totdat het overzetten is voltooid. Noëll houdt je via de mail (en Whatsapp) op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Van der Vliet

Jullie servers zijn gelukkig goed bestand tegen hoge bezoekersaantallen, onze website verwelkomt dagelijks 2.000 bezoekers zonder enige problemen. Super!

Van der Vliet
Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Weerkamp

cPanel of DirectAdmin, het maakt mij allemaal niet uit. Zolang het maar werkt, en dat doet het! Helemaal goed!

Weerkamp

 
REDIS
Varnish
Cloudflare
Sendcloud
WordPress
Let’s Encrypt
Hotjar
Facebook Pixel