WordPress verbinden met SMTP account bij Peppix

07 jul 2024

WordPress verbinden met SMTP account

In deze handleiding laten we je de stappen zien voor het verbinden van WordPress met een mailaccount, ook wel ‘SMTP account’ genoemd. Dit is verplicht voor alle websites die op onze servers draaien, om te voorkomen dat er spam-berichten worden verstuurd vanuit de server. Heb je nog geen SMTP account, maak er dan eerst een aan. In de onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe je een SMTP account kunt aanmaken via DirectAdmin.

Hoe WordPress verbinden met een SMTP account

Volg deze stappen om je WordPress website te verbinden met een SMTP account:

  1. Maak een SMTP account aan: Als je nog geen SMTP account hebt, maak er dan een aan via DirectAdmin. De video hierboven laat zien hoe je dit doet.
  2. Installeer een SMTP plugin: Ga naar je WordPress dashboard, navigeer naar ‘Plugins’ en zoek naar een SMTP plugin zoals ‘WP Mail SMTP’. Installeer en activeer de plugin.
  3. Configureer de SMTP plugin: Ga naar de instellingen van de SMTP plugin en vul de vereiste gegevens in, zoals de SMTP server, poortnummer, gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens krijg je van je SMTP provider.
  4. Test de verbinding: Gebruik de testfunctie in de SMTP plugin om te controleren of alles correct is ingesteld. Je zou een testmail moeten ontvangen als alles goed werkt.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of loop je tegen problemen aan? Bekijk dan ons overzicht voor meer informatie en handleidingen.

Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther

 
Pi Marketing
Bootcamp Oldebroek
Motorcycles United
Counter Collective
Milieuraad
DKB Audiovisual
Mind Avenue
Ledkoning