WooCommerce variabel product toevoegen bij Peppix

07 jul 2024

WooCommerce variabel product toevoegen

In deze handleiding leer je hoe je een variabel product toevoegt aan je webshop. Als voorbeeld gebruiken we een bokshandschoen die verkrijgbaar is in de maten S, M, L, XL en XXL.

Stappen om een variabel product toe te voegen

1. Product toevoegen

Ga in je WordPress-dashboard naar Producten en klik op Nieuwe toevoegen. Voer de producttitel en beschrijving in. Bijvoorbeeld, ‘Bokshandschoenen’.

2. Productgegevens instellen

Scroll naar beneden naar het gedeelte Productgegevens. Kies in het dropdown-menu voor Variabel product.

3. Attributen toevoegen

Ga naar het tabblad Attributen. Klik op Voeg een nieuw attribuut toe. Noem het attribuut ‘Maat’ en voer de waarden in: S | M | L | XL | XXL. Zorg ervoor dat je het vakje Gebruikt voor variaties aanvinkt en klik op Opslaan.

4. Variaties maken

Ga naar het tabblad Variaties. Selecteer Variaties maken uit alle attributen en klik op Ga. WooCommerce genereert nu alle mogelijke variaties voor je product.

5. Variaties configureren

Voor elke variatie kun je nu specifieke gegevens invoeren zoals prijs, voorraadstatus en afbeelding. Klik op het driehoekje naast elke variatie om de velden uit te klappen en de benodigde informatie in te vullen.

Vragen?

Wil je meer weten? Keer dan terug naar het overzicht, bekijk de officiële kennisbank van WooCommerce (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.

Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben
Van der Vliet

Onze webshop draait fantastisch op de nieuwe servers. Hoop dat dit zo blijft. Fijne partij dat snel bereikbaar is.

Thomas

 
IGWTrust
COC Midden Nederland
Milieuraad
Neutkens
Blauwe Paard Advies
Ledkoning
NLP Academie
Finabling