Office 365 gebruiker verwijderen en mailbox behouden bij Peppix

07 jul 2024

Office 365 gebruiker verwijderen en mailbox behouden

Wanneer een collega uit dienst treedt, kun je zijn account eenvoudig verwijderen via admin.microsoft.com. Echter, bij het verwijderen van dat account, worden ook alle e-mails en bestanden die via SharePoint zijn gedeeld, verwijderd. Volg deze handleiding om dit te voorkomen.

SharePoint bestanden overzetten

Er zijn twee opties om SharePoint-bestanden te behouden:

  • Tijdens het verwijderen van het account kun je iemand uit de organisatie 30 dagen toegang geven tot de OneDrive-bestanden. Deze persoon kan de bestanden dan overzetten naar een ander account. Hoe je dit doet, wordt uitgelegd in de onderstaande video.
  • In plaats van het account direct te verwijderen, kun je ook het wachtwoord van het account wijzigen en tijdelijk inloggen om de bestanden over te zetten naar een ander account.

Mails behouden

Tijdens het verwijderen van het Office-account kun je het omzetten naar een gedeelde mailbox. Gedeelde mailboxen zijn gratis en vereisen geen licentie. Deze gedeelde mailbox kun je koppelen aan een teamlid, zodat de e-mails toegankelijk blijven voor je organisatie. Hoe je dit doet, wordt uitgelegd in de onderstaande video.

En dat is hoe je een Office-account veilig verwijdert zonder de bestanden en e-mails te verliezen.

Vragen?

Wil je meer weten? Bekijk dan het officiële artikel van Microsoft (aanbevolen), ga terug naar het overzicht, of neem contact met ons op via de klantenservice.

Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen
Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben
Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb

 
Bureau Up
IGWTrust
Geerlig Advies
Traffic Leaders
NLP Academie
Livable
Be-leaf
2knowlab