Wat doet Peppix met AVG? bij Peppix Benelux

02 mei 2018

Wat doet Peppix met AVG?

Bij Peppix zijn wij al sinds 2016 bezig met de nieuwe wet. Alle websites, webshops en platforms die vanaf 2016 zijn opgeleverd, zijn voorzien van een SSL certificaat. Met een SSL certificaat wordt de verbinding tussen de website en de bezoeker versleuteld.

Voor websites waar je accounts kan aanmaken, zoals bij webshops, gelden extra voorzorgsmaatregelen. Alle gegevens worden in extra beveiligde databases opgeslagen. De gegevens van de gebruikers worden in 256bits versleuteld. Dit voorkomt dat derden de gegevens gemakkelijk kunnen achterhalen.

Op dit moment wordt er bij het gros van de sites two-factor authenticatie geïmplanteerd. Dit is, op basis van de wensen van onze opdrachtgevers, de nieuwe norm onder beveiliging. Met two-factor authenticatie moet de eigenaar van het account naast een wachtwoord, ook een tweede code invoeren. Deze tweede, tijdelijke code bemachtig je via SMS of via de Google Authenticator app.

Cookies en andere tracking tools

Bijna alle websites zijn voorzien van tracking tools. Daar zijn onze systemen geen uitzondering op. Wel bieden wij transparantie in welke gegevens we verzamelen, zodat de bezoeker weet wat er precies in de gaten wordt gehouden. Zo worden de gegevens van bezoekers alleen binnen één domein bijgehouden, gaat het om inhoudelijke acties, zoals het registreren van scroll en klikgedrag, worden ip-adressen in tools van derden, zoals bij Analytics, Hotjar, Zendesk en Adwords, volledig geanonimiseerd en worden gebruikers voortaan niet meer standaard aangemeld op een nieuwsbrief.

Administratieve regels

Opties zoals de mogelijkheid om je account te verwijderen, lijken voor de hand liggend. Helaas geldt er voor ieder midden en klein bedrijf andere administratieve verplichtingen, waardoor wij deze optie niet bij iedereen kunnen implanteren. Voor dit stukje is maatwerk vereist en daar zijn wij met onze klanten over in gesprek.

Voor al onze klanten bieden wij een privacy policy aan die zij kunnen gebruiken op hun website. Daar staan alle informatie over het gebruik van gebruikersdata vermeld. Wil je ook een kopie van de privacy policy ontvangen? Stuur ons dan een mail.

Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis
Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Van der Vliet

Jullie servers zijn gelukkig goed bestand tegen hoge bezoekersaantallen, onze website verwelkomt dagelijks 2.000 bezoekers zonder enige problemen. Super!

Van der Vliet

 
DirectAdmin
Amazon Web Services
MariaDB
Facebook Pixel
MyParcel
Reeleezee
Twitter
woocommerce