07 jul 2024

Wat betekent webhosting en waaruit bestaat de prijs?

Webhosting (of hosting) houdt in dat je je website onderbrengt op een of meerdere computers (servers) die constant verbonden zijn met het internet. Hierdoor is je website altijd bereikbaar voor de hele wereld. Hoe beter de specificaties van deze computers, hoe sneller je website meestal laadt. Daarom zijn al onze servers uitgerust met SSD-opslag en snelle processoren.

Wat betekent webhosting en waaruit bestaat de prijs? bij Peppix

Waarom verschillen de prijzen tussen hostingpakketten zoveel?

De prijs van hosting wordt bepaald door verschillende factoren zoals specificaties, onderhoud, ondersteuning, locatie, energiekosten en softwarelicenties. Goedkope hostingbedrijven zijn vaak in het buitenland te vinden. Echter, de afstand kan de laadsnelheid van je website beïnvloeden, omdat informatie een grotere afstand moet afleggen om je bezoekers te bereiken. Onze servers zijn strategisch verdeeld over Groningen, Amsterdam, Ierland en Frankfurt om optimale prestaties te garanderen.

Zakelijke webhosting

Zakelijke websites maken gebruik van enterprise SSD’s, hebben betere SLA-voorwaarden en bieden persoonlijke (telefonische) ondersteuning. Omdat we aan veel bedrijven leveren, kunnen we onze prijzen laag en marktconform houden.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht of neem contact met ons op via de klantenservice.

Steenbergen

Gemak dient de mens; bedankt voor jullie uitstekende hulp met onze website. Onze website kan er weer tegenaan!

Klaas
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther
Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen

 
AZ autobedrijf
IGWTrust
Moove XXL
Adventure Motorshop
24nannies
2knowlab
Bouwbedrijf de Molenaar
IDD.nu