Welke plugins zijn aanbevolen voor je wordpress website bij Peppix Benelux

07 nov 2023

Welke plugins zijn aanbevolen voor je wordpress website

Welke plugins zijn aanbevolen voor je wordpress website bij Peppix Benelux

De keuze voor de juiste WordPress-plugin hangt sterk af van je specifieke behoeften en doelstellingen voor je website. Er zijn duizenden plugins beschikbaar voor WordPress, elk met verschillende functies en toepassingen. Hier zijn enkele populaire categorieën van plugins en enkele aanbevolen plugins binnen die categorieën:

 1. SEO-plugins:
  • Yoast SEO of Rank math SEO: Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines, met functies voor het bewerken van meta-informatie, het genereren van sitemaps en meer.
 2. Caching-plugins:
  • WP Super Cache of W3 Total Cache: Deze plugins verbeteren de laadsnelheid van je website door statische kopieën van pagina’s te maken, waardoor de server minder belast wordt.
 3. Beveiligingsplugins:
  • Wordfence Security: Wordfence biedt firewallbeveiliging, malwarescanning en andere functies om je website te beschermen tegen bedreigingen.
  • Sucuri Security: Sucuri is een andere krachtige beveiligingsplugin die helpt bij het beveiligen en monitoren van je website.
 4. Contact formulier plugins:
  • Contact Form 7: Een eenvoudige en flexibele plugin om contactformulieren te maken en te beheren.
  • WPForms: Een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-form-builder met veel functies.
 5. E-commerce-plugins:
  • WooCommerce: De meest populaire plugin voor het toevoegen van e-commercefunctionaliteit aan je website. Hiermee kun je online winkels bouwen en beheren.
 6. Social media plugins:
  • Shared Counts: Hiermee kun je eenvoudig sociale mediaknoppen toevoegen aan je website om content te delen.
  • Revive Old Posts: Deze plugin automatiseert het delen van je oude content op sociale media.
 7. Page Builder-plugins:
  • Elementor: Een krachtige visuele paginabuilder waarmee je pagina’s en berichten kunt ontwerpen zonder te hoeven coderen.
  • Beaver Builder: Nog een populaire paginabuilder met veel functies voor het maken van aantrekkelijke lay-outs.
 8. Back-up plugins:
  • UpdraftPlus: Met deze plugin kun je eenvoudig back-ups maken en herstellen van je WordPress-site.
 9. Statistiek- en analyse-plugins:

Het is belangrijk om alleen de plugins te installeren die je echt nodig hebt, omdat het gebruik van te veel plugins je website kan vertragen en beveiligingsproblemen kan veroorzaken.

Zorg er ook voor dat je regelmatig updates uitvoert en dat je alleen plugins van vertrouwde bronnen installeert, zoals de officiële WordPress Plugin Repository.

Overweeg ook om recensies en beoordelingen van gebruikers te bekijken voordat je een plugin installeert om ervoor te zorgen dat deze aan je verwachtingen voldoet.

 

 

Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Jonkers
Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis

 
NGINX
Mailchimp
Opache
PostNL
Amazon Web Services
MariaDB
woocommerce
Let’s Encrypt