Videohandleidingen de nieuwe norm bij Peppix Benelux

02 sep 2019

Videohandleidingen de nieuwe norm

Wij trappen september af met de introductie van een volledig herziende kennisbank. Nieuw zijn de talloze video’s waarin Noëll je meeneemt in zijn werkwijze. Zo wordt het instellen van mailadressen, werken met Visual Composer en het installeren van Google Workspace volledig uitgelegd. Hierbij leggen we de focus op snelle, korte en duidelijke video’s. Dit deden we door gebruik te maken van Screenflow, een programma voor MacOS waarin je de video’s – na het opnemen – direct bewerkt. Met de hiervoor speciaal aangeschafte Rode NT-USB microfoon werd zijn stem op studioniveau opgenomen en onder de video’s gezet. Wat resteerde waren drie vragen:

 • Op welk kanaal publiceren wij de video’s;
 • In welke kwaliteit publiceren wij de video’s?
 • Welke branding geven wij onze video’s?

Kwaliteit en publiciteit

Er is, ook voor ons, geen beter platform voor het publiceren van video’s dan YouTube. Hierbij keken we voornamelijk naar de moeite die het kost om een video te uploaden, de reikwijdte, de kwaliteit en de mogelijkheid om het te kunnen delen. Screenflow heeft al een optie om rechtstreeks vanuit de app video’s te uploaden naar YouTube, dus dat had een streepje voor. De kwaliteit waarin YouTube video’s opslaat is – zeker voor onze tutorials – perfect. En de mogelijkheden om de video’s te delen zijn prima. Dit maakte dat het besluit om de video’s op ons YouTube kanaal te zetten dan ook snel genomen was.

Branding

Zoals je weet heeft iedere video een intro, waarin kort het bedrijfslogo wordt uitgelicht, en een uiteinde waarin de productiemedewerker(s) aan bod komen. Aangezien dit een eenmansproject is, viel dat uitende al snel af.

Doordat de markt van filmmakers de laatste jaren steeds meer naar snelle content is verschoven, heeft Noëll ervoor gekozen om de intro naar het einde te plaatsen. Je komt er immers met een reden: omdat je iets beter uitgelegd wilt hebben. Het doel was daarmee direct ter zake te komen, zodat de klant in kwestie direct aan de slag kon met de uitvoering.

Zo gezegd zo gedaan. Onze video’s zijn daarom als volgt opgebouwd:

 • Casusbeschrijving (optioneel)
 • Stap voor stap uitleg
  • Korte vermelding van auteur
  • Eenmalig ons logo in beeld
  • WhatsApp hulplijn op het uiteinde toelichten
 • Afsluitend einde met logo, zonder muziek of geluid;

Continuïteit

De investeringen zijn gemaakt en de eerste reacties zijn positief. Voor de publicatie hebben wij sinds april geëxperimenteerd met het maken van videohandleidingen, eerst door specifieke, op maat gemaakte handleidingen aan onze klanten te bieden. Zo werd er in die videos uitgelegd hoe je een PostNL pakketlabel aanmaakt, bijvoorbeeld. En ook hoe je een kortingscode wijzigt of verwijdert. De komende maanden – en waarschijnlijk jaren – zullen wij onze kennisbank verder uitbreiden met vragen die wij van onze klanten krijgen. Hoe meer vragen, hoe meer video’s, des te meer quality time we over houden met eventueel jou als klant.

In de vijftig video’s waarmee we nu beginnen, zien we dat de laatste dertig video’s beter van kwaliteit zijn. Logisch, want de ervaring leert dat uitleg ook op een andere manier gegeven kan worden. De kwaliteit verbeterd en dat is een continue proces. We kijken er naar uit om de honderdste video te publiceren. En zodra dat gebeurt, zie je dat natuurlijk direct in de kennisbank op Mijn Peppix.

Deliweb

Onze Facebook bedrijfspagina stelt onze klanten centraal en laat hun voortdurend in contact blijven met ons bedrijf. Wij zijn zeer te spreken over de snelle en creatieve aanpak van Peppix.

Deliweb
Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis
Jonker

Wij zijn erg tevreden met de professionele website. Ons evenement in A’dam werd een groot succes, bedankt voor jullie snelle service!

Hortifair

 
Twitter
Let’s Encrypt
Mailchimp
PostNL
WordPress
NGINX
Amazon Cloudfront
Reeleezee