Teambuilding met Minecraft bij Peppix Benelux

14 feb 2021

Teambuilding met Minecraft

De voortvarendheid van Noëll om een kantoor te huren, wordt met het jaar minder. Reden genoeg om te kijken hoe je online teambuildingsactiviteiten kunt organiseren. En wat werkt nou beter dan samen te overleven? Kastelen bouwen, boerderijen runnen en grotten uitkammen vereist teamwork. Met Minecraft kan dat allemaal. In dit artikel lees je hoe wij ons team hechter laten samenwerken met behulp van een digitale vrijdagmiddagborrel en het spel Minecraft.

Teambuilding met Minecraft bij Peppix Benelux

Het organiseren van een online sessie

Minecraft kent twee edities: de Java editie en de Bedrock editie. Spelen je collega’s vanaf hun spelcomputer, dan moet je de Bedrock editie aanschaffen en een commerciële server huren. Speelt iedereen vanaf hun computer, dan is de Java editie je beste keuze. Met de Java editie kun jij en je collega’s in je zelfgebouwde server spelen. Die server huur je bij AWS Lightsail, Digital Ocean of Transip voor een tientje per maand. Met het installatie script dat Noëll geschreven heeft, installeer je Minecraft op je pasgehuurde Ubuntu server.

Kosten van de activiteit? €23,95 voor de Minecraft licenties (per persoon), $10/maand voor de server en wat vrije uren.

Praten en samenwerken geeft gezelligheid

Terwijl de een in nood zat, bracht de ander zwaarden en voedsel. Huizen bouwen vereist afstemming en teamwork. Die dynamiek zag Noëll later terug in de dagelijkse werkzaamheden. En in dat opzicht is het inzetten van Minecraft voor een betere teamdynamiek een geslaagd succes. Online, coronaproof en uitermate gezellig. De meesten, waaronder Noëll zelf, kunnen zich totaal verliezen in de blokjeswereld. Een creatief, fantasierijk en uitdagend spel dat tegenwoordig óók ingezet wordt voor kinderen om  planmatig (urbcultural.eu) steden te leren bouwen.

Voice chat via Discord, Teams of Meet

In Minecraft kun je niet samen praten. Dat komt omdat er geen voicechat in zit. Wel kun je via Microsoft Teams, Google Meet of Discord een vergadering staren, zodat je kunt praten terwijl je gamed. Doordat Minecraft geen grafisch hoogstandje is, kan iedereen het spel spelen. Op die manier organiseerden wij de vrijdagmiddagborrels van de afgelopen maanden. En naar onze mening was dat een groot succes.

Wil je Minecraft ook inzetten binnen je organisatie? Koop dan de benodigde licenties en huur een server, of maak er zelf een met behulp van Noëlls script hieronder.

Links:

Koop Minecraft (Java ediite)
Bekijk het Github script voor het maken van je eigen private server

Van der Veen

De combinatie van een webhosting pakket met Google Apps for Work licentie is een fijne bijkomstigheid; dit scheelt mij tientallen euro’s per jaar!

Van der Veen
Van Wijk

Wij zijn zeer tevreden met de folders die Peppix voor ons heeft ontworpen, de elegante rondingen maken onze folders zeer uniek. Bedankt!

Van Wijk
Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis

 
woocommerce
Mailchimp
Google Workspace
DirectAdmin
Opache
WordPress
Zapier
Amazon Web Services