Teambuilding met Minecraft bij Peppix

14 feb 2021

Teambuilding met Minecraft

De voortvarendheid van Noëll om een kantoor te huren, wordt met het jaar minder. Reden genoeg om te kijken hoe je online teambuildingsactiviteiten kunt organiseren. En wat werkt nou beter dan samen te overleven? Kastelen bouwen, boerderijen runnen en grotten uitkammen vereist teamwork. Met Minecraft kan dat allemaal. In dit artikel lees je hoe wij ons team hechter laten samenwerken met behulp van een digitale vrijdagmiddagborrel en het spel Minecraft.

Teambuilding met Minecraft bij Peppix

Het organiseren van een online sessie

Minecraft kent twee edities: de Java editie en de Bedrock editie. Spelen je collega’s vanaf hun spelcomputer, dan moet je de Bedrock editie aanschaffen en een commerciële server huren. Speelt iedereen vanaf hun computer, dan is de Java editie je beste keuze. Met de Java editie kun jij en je collega’s in je zelfgebouwde server spelen. Die server huur je bij AWS Lightsail, Digital Ocean of Transip voor een tientje per maand. Met het installatie script dat Noëll geschreven heeft, installeer je Minecraft op je pasgehuurde Ubuntu server.

Kosten van de activiteit? €23,95 voor de Minecraft licenties (per persoon), $10/maand voor de server en wat vrije uren.

Praten en samenwerken geeft gezelligheid

Terwijl de een in nood zat, bracht de ander zwaarden en voedsel. Huizen bouwen vereist afstemming en teamwork. Die dynamiek zag Noëll later terug in de dagelijkse werkzaamheden. En in dat opzicht is het inzetten van Minecraft voor een betere teamdynamiek een geslaagd succes. Online, coronaproof en uitermate gezellig. De meesten, waaronder Noëll zelf, kunnen zich totaal verliezen in de blokjeswereld. Een creatief, fantasierijk en uitdagend spel dat tegenwoordig óók ingezet wordt voor kinderen om  planmatig (urbcultural.eu) steden te leren bouwen.

Voice chat via Discord, Teams of Meet

In Minecraft kun je niet samen praten. Dat komt omdat er geen voicechat in zit. Wel kun je via Microsoft Teams, Google Meet of Discord een vergadering staren, zodat je kunt praten terwijl je gamed. Doordat Minecraft geen grafisch hoogstandje is, kan iedereen het spel spelen. Op die manier organiseerden wij de vrijdagmiddagborrels van de afgelopen maanden. En naar onze mening was dat een groot succes.

Wil je Minecraft ook inzetten binnen je organisatie? Koop dan de benodigde licenties en huur een server, of maak er zelf een met behulp van Noëlls script hieronder.

Links:

Koop Minecraft (Java ediite)
Bekijk het Github script voor het maken van je eigen private server

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis
Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau

 
Landjuweel de Hoeven
Bureau Up
Finabling
Tegel Expert
Lust for Life
Paper Trails Europe
Moving Mountains
Mediabirds