Google Sheets demo

07 mei 2022

Je Google Workspace organisatie is vanaf nu volledig dichtgetimmerd

Je Google Workspace organisatie is vanaf nu volledig dichtgetimmerd bij Peppix
In 2022 deed Ipsos (bron) onderzoek naar wachtwoorden. 76% beantwoorde dat zij 2FA hadden ingeschakeld; in praktijk lag dat veel lager

‘Security by design’ betekent rigoureuze keuzes maken. In een artikel werd gesuggereerd dat ruim 60% van de hacks te maken heeft met een simpel wachtwoord en het niet inschakelen van 2FA. In de update van mei 2022 zijn daarom alle 100/+ Google Workspace organisaties die onder ons beheer vallen dichtgetimmerd. Zo voorkomen we erger leed.

Concreet betekent dit dat, als je klant bij ons bent, je te maken hebt met:
– Verplicht 2FA instellen. Iedereen ontvangt bij het inloggen in Google Workspace een herinnering dat 2FA moet worden ingeschakeld.
– Zwakke wachtwoorden zijn verboden. Sterke wachtwoorden zijn de norm;
– Hergebruiken van oude wachtwoorden is niet meer toegestaan;
– Herstellen van je wachtwoord is niet meer toegestaan als je beheerdersrechten hebt;
– Onveilige apps niet meer kan worden gekoppeld;
– Toestemming voor third-party apps standaard wordt geblokkeerd voor niet-beheerders.

Heb je Google Workspace Business Plus of Enterprise? Dan worden je gedeelde Google Drive bestanden voortaan gemonitord op BSN, creditcard en medische gegevens. Staan die erin, dan ontvang jij (of je beheerder) automatisch een melding in het beveiligingscentrum.

Voor organisaties die met freelancers, stagiaires of externen werken, bieden we aanvullend advies over het gebruik van Google Drive. Zo kunnen wij instellen dat externe gebruikers geen bestanden mogen downloaden, of zorgen dat stagiaires geen bestanden mogen verwijderen. Met Google Vault (of onze back-up service) kunnen we zorgen voor adequate back-ups van (bepaalde) bestanden.

Heb je last van deze maatregelen? Dan kunnen we voor die ene gebruiker een uitzondering maken. Maar het principe is duidelijk: voortaan staat alles op slot, tenzij er een goede reden voor is.

Steenbergen

Gemak dient de mens; bedankt voor jullie uitstekende hulp met onze website. Onze website kan er weer tegenaan!

Klaas
Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Van der Vliet

Onze webshop draait fantastisch op de nieuwe servers. Hoop dat dit zo blijft. Fijne partij dat snel bereikbaar is.

Thomas

 
Paper Trails Europe
AZ autobedrijf
Milieuraad
Livable
24nannies
Medicon
Traffic Leaders
Intogolf.com