Google Sheets demo

07 mei 2022

Je Google Workspace organisatie is vanaf nu volledig dichtgetimmerd

Je Google Workspace organisatie is vanaf nu volledig dichtgetimmerd bij Peppix Benelux
In 2022 deed Ipsos (bron) onderzoek naar wachtwoorden. 76% beantwoorde dat zij 2FA hadden ingeschakeld; in praktijk lag dat veel lager

‘Security by design’ betekent rigoureuze keuzes maken. In een artikel werd gesuggereerd dat ruim 60% van de hacks te maken heeft met een simpel wachtwoord en het niet inschakelen van 2FA. In de update van mei 2022 zijn daarom alle 100/+ Google Workspace organisaties die onder ons beheer vallen dichtgetimmerd. Zo voorkomen we erger leed.

Concreet betekent dit dat, als je klant bij ons bent, je te maken hebt met:
– Verplicht 2FA instellen. Iedereen ontvangt bij het inloggen in Google Workspace een herinnering dat 2FA moet worden ingeschakeld.
– Zwakke wachtwoorden zijn verboden. Sterke wachtwoorden zijn de norm;
– Hergebruiken van oude wachtwoorden is niet meer toegestaan;
– Herstellen van je wachtwoord is niet meer toegestaan als je beheerdersrechten hebt;
– Onveilige apps niet meer kan worden gekoppeld;
– Toestemming voor third-party apps standaard wordt geblokkeerd voor niet-beheerders.

Heb je Google Workspace Business Plus of Enterprise? Dan worden je gedeelde Google Drive bestanden voortaan gemonitord op BSN, creditcard en medische gegevens. Staan die erin, dan ontvang jij (of je beheerder) automatisch een melding in het beveiligingscentrum.

Voor organisaties die met freelancers, stagiaires of externen werken, bieden we aanvullend advies over het gebruik van Google Drive. Zo kunnen wij instellen dat externe gebruikers geen bestanden mogen downloaden, of zorgen dat stagiaires geen bestanden mogen verwijderen. Met Google Vault (of onze back-up service) kunnen we zorgen voor adequate back-ups van (bepaalde) bestanden.

Heb je last van deze maatregelen? Dan kunnen we voor die ene gebruiker een uitzondering maken. Maar het principe is duidelijk: voortaan staat alles op slot, tenzij er een goede reden voor is.

Forsitan

Een creatief logo met een professionele uitstraling, binnen een week was onze nieuwe huisstijl realiteit. Bedankt voor jullie snelle service!

Forsitan Adviesbureau
Kamphuis

Het is fijn om alle diensten onder één partij te brengen, bij Peppix wordt alles snel geregeld en sturen ze een keer per maand een factuur.

Kamphuis
Jonkers

Peppix heeft voor ons een geweldig logo ontworpen dat vanuit de verte herkenbaar is en een frisse insteek heeft. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Jonkers

 
MariaDB
WordPress
Sendcloud
Google Workspace
Amazon Web Services
Hotjar
woocommerce
Google Analytics