Google Voice kosten, functies en aanvraag; hoe werkt dat? bij Peppix

04 aug 2021

Google Voice kosten, functies en aanvraag; hoe werkt dat?

Google Voice demoDe Google Voice kosten vallen reuze mee. Voor 10€ per maand kun je zakelijk bellen en gebeld worden; keuzemenu’s instellen en gesprekken opnemen. Het werkt net zoals de andere VoIP providers Twilio en Belbin.io. De app werkt op je je smartphone, laptop en vaste VoIP telefoon. Het fijne is dat Google Voice de support, apps en integratie biedt die je van Google mag verwachten . Bellen kan eveneens rechtstreeks vanuit Gmail. De iPhone en Android app werken direct nadat je bent ingelogd. En het beheer doe je via de beheerdersconsole, of laat je doen door ons. In dit artikel leg ik je uit wat de Google Voice kosten zijn en wanneer de moeite waard is om over te stappen. Wil je meer weten? Bekijk dan onze Google Voice abonnementen.

Verschillende Google Voice kosten uiteengezet

Er zijn drie abonnementen, namelijk: Starter (€10), Standard (€20) en Premier (€30). De prijzen zijn per persoon per maand. Voor dit bedrag krijg je een vast telefoonnummer, een werkend telefoniesysteem en ondersteuning terug . De verschillen van de abonnementen worden in dit overzicht uiteengezet, waarbij de belangrijkste hieronder staan.
Functies
Starter
Standard
Premier
Onbeperkt bellen naar de VS
Onbeperkt sms’en* (in bepaalde markten)
Gesprekken doorschakelen naar gekoppelde nummers
Voicemailtranscripties
‘Niet storen’ gebaseerd op de werktijden uit Agenda
Inkomende Google Meet-gesprekken herkennen
Mobiele apps: Android en iOS
Webapplicatie
Technische ondersteuning
24/7
24/7
24/7
Serviceovereenkomst (SLA)
Gebruiks- en activiteitenrapportage
Automatische assistenten
Werkt met vaste telefoons
eDiscovery voor oproepen, sms-berichten en voicemail
Belgroepen
Voice-activiteit naar BigQuery exporteren

Betalen per minuut vermindert de Google Workspace kosten

Als je belt naar mobiele nummers in Nederland, dan betaal je $0,02 ct per minuut (bekijk hier alle beltarieven). Onbeperkt bellen voor een vaste prijs per maand kan op dit moment niet, tenzij je een bedrijf in de Verenigde Staten hebt. Grote kans van niet dus. Google heeft al laten doorschemeren dat als Google Voice meer gebruikt wordt, ze het aanbod, en dus ook hopelijk de belpakketten, zullen uitbreiden met meer opties.

Telefoonlijn, facturatie en keuzemenu beheren via de beheedersconsole

Binnen de beheedersconsole kun je nieuwe telefoonnummers aanvragen, koppelen aan collega’s en keuzemenu’s inrichten. Telefoontjes die te lang in de wacht staan, kun je laten doorsturen naar persoonlijke 06-nummers of een voicemail. Met het spamfilter van Google worden telefoontjes van ‘vreemde’ nummers geweigerd of naar een voicemail gestuurd. Krijg je een stagiair in dienst, dan kun je hem of haar een tijdelijk nummer geven. Een telefoonnummer is dagelijks opzegbaar.

Google Workspace kosten

Integreert met Gmail, Agenda en Meet

Met Google Workspace kun je belafspraken plannen via Google Agenda, inbellen via Google Meet en contactgegevens uit Gmail opslaan in je adresboek en later opvolgen. Daar zit dan ook gelijk de kracht: het integreert naadloos met elkaar. Alles werkt in één systeem op al je apparaten: je kunt de app op je mobiel, tablet, laptop en computer gebruiken. Heb je VOIP  apparatuur, zoals een Polycom apparaat, dan kun je hierop inloggen.

Prijsvoorbeeld

Stel je werkt met een team van zeven man, drie daarvan krijgen toegang tot Google Voice. Zij bellen samen 2539 minuten in augustus. Hoeveel kost dat dan? Hieronder vind je een rekenvoorbeeld.
  • Google Voice Standard €60.00 (3x €20.00/maand)
  • Minuten gebeld € 50,78 (2539 minuten x €0,02)
  • Totaal: €110,78 voor de maand augustus

Je kunt er ook voor kiezen om Google Voice Starter af te nemen voor €10.00 per persoon per maand. Daarmee bespaar je in dit rekenvoorbeeld €30.00 per maand. Het bovenstaande plaatje kun je vergelijken met de belkosten van je huidige provider. Weeg daarbij mee wat je kosten zijn voor het beheren en integreren van je systemen: hoeveel is de gebruikersgemak van Google voor jou waard? Die keuze moet je zelf maken.

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over Google Voice? Neem dan contact met ons op om je aanvraag door te nemen. Dan zorgen wij er gratis voor dat Google Voice aan je Google Workspace abonnement wordt toegevoegd.

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Van der Vliet

Onze webshop draait fantastisch op de nieuwe servers. Hoop dat dit zo blijft. Fijne partij dat snel bereikbaar is.

Thomas
Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben

 
Restaurant Klein Hartenstein
Valantic
Neutkens
Lekkage Events
JRAA advocaten
Mind Avenue
Strategisch Opleiden
Feed Your Dialogue