G Suite Business stopt, wat nu? bij Peppix

03 dec 2020

G Suite Business stopt, wat nu?

Google heeft in november 2020 haar G Suite Business abonnement vervangen door het nieuwe Google Workspace Business Standard pakket. Dit pakket kost hetzelfde, maar je verliest de onbeperkte opslagruimte die je in G Suite Business nog wél hebt. Oók verlies je de gratis toegang tot Google Vault. Kortom, dat wil je zien te voorkomen.  Bij Peppix, geverifieerd Google Partner, bieden wij je nog tot 1 april de oude G Suite abonnementen aan. Dat wil zeggen dat als je vóór 1 april overstapt, wij je nog kunnen voorzien van onbeperkte opslagruimte en Google Vault tegen dezelfde lage prijs van €6.90/€13.80 per maand. Deze aanbieding blijft daarna geldig zolang je abonnement loopt. Stap je na 1 april over, dan hebben we die optie niet meer.

Heb je G Suite Business? Stel je contract vóór 1 april 2021 veilig

Juist als je al een G Suite abonnement hebt, raden wij je aan om naar ons over te stappen. Wij beheren je contract bij Google en voeren het onderhoud gratis uit. Je houdt je functies en hoeft niet over te stappen op Google Workspace. De prijs, die blijft met €13.80 per persoon per maand hetzelfde. Wil je aan de slag? Stuur dan een WhatsApp bericht naar Noëll vóór 1 april 2021.

Wat is G Suite Business?

Wie Google kent, kent Gmail, Drive en Agenda. Dat is er ook voor zakelijk gebruik. Met G Suite Business koop jij een pakket waarmee je bedrijf online kan samenwerken met collega’s en stakeholders wereldwijd. Je krijgt toegang tot de zakelijke versie van Gmail, kunt mailen vanuit je eigen bedrijfsnaam ([email protected]), gaat bestanden delen via Google Drive en afspraken inplannen met Google Agenda. Nu steeds meer bedrijven online vergaderen, is Google Meet populair geworden. Met Google Meet kan je online vergaderen met beeld en geluid. Wat zo bijzonder is aan G Suite Business, is dat je onbeperkte opslagruimte hebt bij vijf collega’s of meer. Dat is voor bedrijven die in de film branche werken ideaal, maar ook voor andere marketing- en media bedrijven. Met de komst van Google Workspace is het hebben van onbeperkte opslagruimte twee keer zo duur geworden; want de oneindige hoeveelheid opslagruimte wordt alleen nog binnen het Enterprise pakket aangeboden voor €27.60 per persoon per maand.

Heb je een bedrijf en heb je veel opslagruimte nodig, dan raden wij je aan om vóór 1 april 2021 over te stappen op G Suite Business, nog voordat het te laat is.

G Suite Business stopt, wat nu? bij Peppix

Waarom doen jullie het beheer?

Google geeft ons een commissie van €0,80 cent per persoon per maand. Hoe meer bedrijven wij helpen, hoe meer we daar voor terugkrijgen. Zo kunnen wij onze vaste kosten dekken en jullie voorzien van gratis service. Het onderhoud wordt in een vaste planning uitgevoerd. Je betaalt hier niks extra’s voor; we hanteren dezelfde prijzen als Google. Voor bedrijven die extra steun en toeverlaat nodig hebben, bieden wij een aanvullend SLA pakket. Met dit pakket krijg je toegang tot de 17/7 storingslijn en ondersteuning om je organisatie in te stellen en om nieuwe collega’s te trainen. Denk je dat niet nodig te hebben, dan is het prima om alleen je abonnement bij ons onder te brengen. Betalen doe je altijd achteraf per maand via iDEAL, PayPal, credit card of automatische incasso.

Hoe gaat de overstap in zijn werk?

Zodra je contact opneemt met Noëll, zal hij de stappen met jou bespreken. Noëll zal eerst kijken hoe je de mail nu hebt ingesteld. Daarna maakt hij een planning. Die planning bevat informatie over welke mailboxen er worden overgezet, met welke services er rekening moet worden gehouden en wat voor jullie een handige dag is om de mail over te zetten. In praktijk zien we dat Noëll dan zijn zaterdag vrij maakt om met jullie verhuizing aan de slag te gaan. Dit doet hij tegen hetzelfde uurtarief van €25.00 per kwartier.

Ben je klaar voor de overstap? Neem dan contact op.

Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen
Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben

 
Kamphuuske
Strategies for Change
Stichting Juttersgeluk
Mercurius UvA
Mediabirds
DKB Audiovisual
DW Bestratingen
Tegel Expert