24 jul 2024

Google Beheerdersconsole account overzetten (maatwerk)

Als je Google Workspace-account wordt overgezet of samengevoegd, leveren we maatwerk. Dit is noodzakelijk omdat Google nog geen standaardmethode biedt om accounts over te zetten. In dit overzicht lees je wat we wél en wat we niet kunnen overzetten.

Wat zetten we over?

Zodra we aan de slag gaan, zetten we het volgende voor je over:

 • Mailadres en aliassen.
 • Gmail e-mails en mailfilters.
 • Google Agenda-afspraken.
 • Google Adresboek-contactpersonen.
 • Google Drive-bestanden, behalve de bestanden die met jou gedeeld waren. Vraag de eigenaar opnieuw om toegang.
 • Google-certificeringen en partnercontracten in overleg met ons én Google.
 • Google Cloud, Google Analytics, Google AdWords, Google Data Studio, Google Tag Manager, Google Merchant Center, Google My Business, reCAPTCHA en merkaccounts in overleg met ons, behalve gedeelde properties. Vraag de eigenaar opnieuw om toegang.

Wat zetten we niet over?

De volgende services van Google Workspace kunnen wij niet overzetten:

 • Persoonlijke YouTube-video’s, abonnees, abonnementen, afspeellijsten, likes en comments.
 • Gmail-taken, handtekening, profielfoto en snoozes.
 • Google Meet-afspraken, deze moet je opnieuw inplannen.
 • Gedeelde agenda-afspraken met anderen, deze moet je opnieuw inplannen.
 • Google Foto’s.
 • Google Play Store-aankopen en abonnementen.
 • Google Maps-gegevens, zoals favoriete routes en recensies.
 • Google Chrome-extensies, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden.
 • Toegang tot Gedeelde Drives en gedeelde agenda’s, vraag opnieuw om toegang.
 • URLs naar Google Drive-bestanden op het internet, vervang de URLs in o.a. je (projectmanagement)systemen zoals Asana of Trello naar de nieuwe Google Drive-bestanden.
 • Google Search Console-verificaties, verifieer de domeinnamen opnieuw.
 • Koppelingen met apps van derden, zoals je Pokémon Go-voortgang.

Let op: zie je hierboven iets staan dat je écht niet kwijt wilt? We kunnen je oude account omzetten naar een Cloud Identity. Dit is gratis. Je behoudt dan o.a. je Play Store-aankopen, YouTube-account, gedeelde Google-properties (zoals AdWords en Analytics) en koppeling met apps van derden.

Tip! Maak een back-up via Google Takeout Het wordt aanbevolen om een back-up te maken via Google Takeout. Hiermee ontvang je een back-up van al je gegevens, waaronder je e-mails, agenda’s, Drive-bestanden, Google Foto’s en Google Chrome-bookmarks. Voor het importeren van je Chrome-bladwijzers en wachtwoorden hebben we aparte handleidingen, net zoals voor je Gmail-filters die je kunt exporteren en importeren. Het maken van een Takeout kan enkele uren duren. Je ontvangt een bericht van Google zodra de back-up klaarstaat. Je kunt de back-up daarna downloaden naar je computer.

Vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor verdere assistentie.

Voor meer informatie, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de informatie van Google (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.

Google Beheerdersconsole: Wat gebeurt er als ik een account overzet of samenvoeg?

Bij het overzetten of samenvoegen van een Google Workspace-account zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een overzicht van wat je kunt verwachten en hoe je het proces soepel kunt laten verlopen.

Overzetten van een Google Workspace-account

Wanneer je een Google Workspace-account overzet, worden alle gegevens, zoals e-mails, bestanden en instellingen, verplaatst naar een ander account. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moet worden overgezet. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van de wijzigingen om eventuele onderbrekingen in de workflow te minimaliseren.

Samenvoegen van Google Workspace-accounts

Het samenvoegen van accounts houdt in dat gegevens van twee of meer accounts worden gecombineerd in één enkel account. Dit kan handig zijn voor organisaties die hun gegevens willen centraliseren. Net als bij het overzetten van een account, is communicatie cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veranderingen en dat er geen gegevens verloren gaan tijdens het proces.

Stappen voor een succesvolle overzetting of samenvoeging

 1. Voorbereiding: Maak een back-up van alle gegevens voordat je begint met het overzetten of samenvoegen van accounts.
 2. Communicatie: Informeer alle gebruikers over de geplande wijzigingen en zorg ervoor dat ze weten wat ze kunnen verwachten.
 3. Uitvoering: Volg de instructies van Google zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd.
 4. Controle: Controleer na de overzetting of samenvoeging of alle gegevens correct zijn overgezet en of alle gebruikers toegang hebben tot hun gegevens.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het overzetten of samenvoegen van Google Workspace-accounts? Bezoek dan de Google Support-pagina voor meer informatie of neem contact met ons op via de klantenservice.

Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis
Van der Veen

We hebben voor Peppix gekozen bij de overstap naar Google. Ze hebben onze gegevens overgezet en ervoor gezorgd dat we er nauwelijks iets van merkten.

Erik

 
UwStadsboer
Bouwbedrijf de Molenaar
Mercurius UvA
Moving Mountains
Landjuweel de Hoeven
Neutkens
Valantic
Bootcamp Oldebroek