Google Drive Desktop installeren op Windows en MacOS bij Peppix

07 jul 2024

Google Drive Desktop installeren op Windows en MacOS

Google Drive Desktop is het programma waarmee je bestanden in Google Drive met je computer kunt synchroniseren. Dit programma werkt op zowel Windows als MacOS en kan worden gedownload via deze link: google.com/drive/download/. Bekijk de onderstaande video om te leren hoe je het programma installeert op je Windows- of Mac-computer.

Installatie op Windows

Hieronder zie je hoe je Google Drive Desktop installeert op een Windows-computer.

Installatie op MacOS

Hieronder zie je hoe je Google Drive Desktop installeert op een Mac-computer.

Handige Tips

  • Je kunt meerdere accounts toevoegen aan Google Drive Desktop door op het icoontje > tandwieltje > Voorkeuren te klikken in de startbalk. Selecteer je profielfoto en klik op ‘Nog een account toevoegen’.
  • Bestanden worden standaard niet offline opgeslagen op je computer. Om dit te doen, klik je met de rechtermuisknop op een map of bestand in Windows Verkenner of MacOS Finder en selecteer je ‘Offline toegang’ > ‘Offline beschikbaar’.
  • Google Drive Desktop synchroniseert voortdurend met het internet. Als je weinig batterij hebt, een data limiet hebt of langzaam internet hebt, kun je het programma tijdelijk uitschakelen.

Vragen?

Wil je meer weten? Keer dan terug naar het overzicht, bekijk de kennisbank van Google over Google Drive Desktop of neem contact met ons op via de klantenservice.

Van der Veen

We hebben voor Peppix gekozen bij de overstap naar Google. Ze hebben onze gegevens overgezet en ervoor gezorgd dat we er nauwelijks iets van merkten.

Erik
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther
Van der Vliet

Onze webshop draait fantastisch op de nieuwe servers. Hoop dat dit zo blijft. Fijne partij dat snel bereikbaar is.

Thomas

 
24nannies
IDD.nu
Appsago
UwStadsboer
Moove XXL
JRAA advocaten
Ledkoning
Coninx Orthopedie