Google Workspace koppelen met MacOS Mail bij Peppix

07 jul 2024

Google Workspace koppelen met MacOS Mail

In deze handleiding laten we je zien hoe je jouw Google Workspace mailadres instelt binnen MacOS Mail.

Stappen om je Google Workspace mailadres in te stellen

Stap 1: Open MacOS Mail

Open de Mail-app op je Mac. Als dit de eerste keer is dat je de app gebruikt, word je gevraagd om een e-mailaccount toe te voegen. Klik op Voeg een andere mailaccount toe en selecteer Google uit de lijst met opties. Klik op Ga door.

Stap 2: Voer je Google Workspace-gegevens in

Log in met je Google Workspace e-mailadres en wachtwoord. Je wordt mogelijk gevraagd om tweestapsverificatie te voltooien als deze is ingeschakeld voor je account. Volg de aanwijzingen om de verificatie te voltooien.

Stap 3: Geef Mail Toegang

MacOS Mail zal om toestemming vragen om toegang te krijgen tot je Google-account. Klik op Toestaan om door te gaan. Je kunt specifieke instellingen en synchronisatieopties kiezen, zoals welke mappen je wilt synchroniseren.

Stap 4: Voltooi de Instelling

Nadat je Mail toegang hebt gegeven, zal de app beginnen met het downloaden van je e-mails. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van je mailbox. Je Google Workspace e-mailaccount is nu ingesteld en klaar voor gebruik in MacOS Mail.

Problemen Oplossen

Als je problemen ondervindt bij het instellen van je Google Workspace e-mailaccount in MacOS Mail, zijn hier enkele veelvoorkomende oplossingen:

  • Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt.
  • Dubbelcheck je inloggegevens: Verifieer dat je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd.
  • Update MacOS: Zorg ervoor dat je MacOS up-to-date is om compatibiliteitsproblemen te vermijden.
  • Beveiligingsinstellingen: Controleer of je Google-account beveiligingsinstellingen zoals tweestapsverificatie correct zijn ingesteld.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de officiële instellingen van Google voor het instellen van je account (aanbevolen) of neem contact met ons op via de klantenservice.

Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther
Weerkamp

Het duurde even voordat ik wist hoe DirectAdmin werkt, maar met de YouTube video’s en de uitleg via WhatsApp weet ik wat ik moet doen.

Stephan

 
Lekkage Events
Kamphuuske
Contentoo
NLP Academie
Feed Your Dialogue
Bootcamp Oldebroek
Mercurius UvA
EHBO