DirectAdmin inloggen met SSH in Terminal, Termius of Putty bij Peppix

07 jul 2024

DirectAdmin inloggen met SSH in Terminal, Termius of Putty

In deze handleiding leer je hoe je verbinding maakt met SSH op je DirectAdmin-server. We gebruiken het programma Termius om de verbinding tot stand te brengen. Alternatieve programma’s zijn Terminal, CMD, Powershell en Putty. Aan het einde van de video zie je hoe je aan de slag gaat met de command line en hoe je ‘composer install’ uitvoert.

Wat heb ik nodig om te starten?

Om te verbinden via SSH, volg je deze stappen:

  • Installeer een SSH-programma zoals Termius of Putty;
  • Maak een public/private SSH-sleutel en bewaar deze op een veilige plek;
  • Meld je aan in DirectAdmin en volg de handleiding hieronder;

Vragen?

Niet alle servers hebben toegang tot SSH. Onze servers voor studenten en particulieren hebben standaard SSH ingeschakeld. Servers voor zakelijk gebruik hebben dit niet altijd. Zie je geen optie om in te loggen met SSH? Neem dan contact met ons op.

Voor meer artikelen over DirectAdmin, ga terug naar het overzicht, bekijk de officiële kennisbank van DirectAdmin, of neem contact met ons op via de klantenservice.

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben
Jonker

Bij de migratie naar Google Workspace zijn we goed geholpen. Noëll was goed bereikbaar en de communicatie via WhatsApp was erg prettig.

Esther

 
Stichting Juttersgeluk
Coninx Orthopedie
Blauwe Paard Advies
Kamphuuske
NLP Academie
IKSO
Strategies for Change
Be-leaf