cPanel SSL certificaat aanvragen via Lets Encrypt (gratis) bij Peppix

07 jul 2024

cPanel SSL certificaat aanvragen via Lets Encrypt (gratis)

In deze video wordt uitgelegd hoe je een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat kunt aanvragen en activeren binnen cPanel.

Stappen om een Let’s Encrypt SSL-certificaat aan te vragen in cPanel

1. Inloggen op cPanel

Log in op je cPanel-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Navigeren naar SSL/TLS

In het cPanel-dashboard, zoek en klik op de optie SSL/TLS. Dit brengt je naar de instellingenpagina voor SSL-certificaten.

3. Let’s Encrypt-certificaat aanvragen

Op de SSL/TLS-pagina, zoek naar de sectie Manage SSL Sites en klik op de knop Run AutoSSL. Selecteer vervolgens Let’s Encrypt als certificaatprovider en volg de aanwijzingen om het certificaat aan te vragen.

4. Certificaat activeren

Na succesvolle aanvraag, activeer het certificaat door op de knop Install Certificate te klikken. Je website zal nu beveiligd zijn met een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt.

Veelgestelde Vragen

Als je vragen hebt, kun je teruggaan naar het overzicht, de officiële kennisbank van cPanel raadplegen, of contact opnemen met onze klantenservice.

Deliweb

Geweldig bedrijf, we zijn zeer tevreden met de nieuwe Google-implementatie. Het is fijn om een IT partner achter de hand te hebben voor vragen over onze mail.

Deliweb
Van der Veen

We hebben voor Peppix gekozen bij de overstap naar Google. Ze hebben onze gegevens overgezet en ervoor gezorgd dat we er nauwelijks iets van merkten.

Erik
Kamphuis

Onze website is weer razendsnel na de overstap. Noëll heeft ons goed geholpen bij het sneller maken van onze website.

Kamphuis

 
Dier&Arts Leeuwarden
Tegel Expert
Valantic
JRAA advocaten
Plugged Live Shows
Geerlig Advies
Mercurius UvA
HLG