cPanel Softaculous WordPress installeren bij Peppix

07 jul 2024

cPanel Softaculous WordPress installeren

In deze handleiding leer je hoe je een nieuwe WordPress-website installeert binnen cPanel en Softaculous.

Stappenplan voor het installeren van WordPress

Inloggen op cPanel

Log in op je cPanel-account met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt meestal toegang krijgen tot cPanel via een URL zoals jouwwebsite.com/cpanel.

Softaculous openen

Navigeer in cPanel naar de sectie ‘Software’ of ‘Scripts’. Klik vervolgens op het Softaculous pictogram om de applicatie te openen.

WordPress installeren

In Softaculous, zoek naar WordPress en klik op ‘Installeren’. Vul de vereiste velden in, zoals de domeinnaam, site-naam, beschrijving, en login-gegevens voor de admin. Klik daarna op de knop ‘Installeren’ om het proces te starten.

Installatie voltooien

Wacht tot de installatie is voltooid. Dit kan enkele minuten duren. Zodra het proces is afgerond, ontvang je een bevestiging met de URL van je nieuwe WordPress-site en inloggegevens.

Vragen?

Heb je nog vragen? Ga dan naar het overzicht van onze kennisbank, bekijk de officiële kennisbank van cPanel, of neem contact met ons op via de klantenservice.

Herman

Toen we in 2018 een IT partij zochten hebben we Peppix benaderd. We zijn nog steeds klant en onze website draait nog steeds goed. Bedankt voor de samenwerking.

Ruben
Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Weerkamp

Het duurde even voordat ik wist hoe DirectAdmin werkt, maar met de YouTube video’s en de uitleg via WhatsApp weet ik wat ik moet doen.

Stephan

 
Stichting Juttersgeluk
Motorcycles United
DKB Audiovisual
AZ autobedrijf
Intogolf.com
Livable
UwStadsboer
Paper Trails Europe