cPanel mailaccount koppelen met Outlook bij Peppix

07 jul 2024

cPanel mailaccount koppelen met Outlook

In deze video laat Noëll zien hoe je een mailadres binnen cPanel koppelt aan Outlook.

Stappen om een cPanel-mailaccount te koppelen aan Outlook

1. Inloggen op cPanel

Log in op je cPanel-account met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar het gedeelte ‘Email Accounts’ om je e-mailadres te vinden of een nieuw adres aan te maken.

2. Instellingen voor Outlook verzamelen

Onder ‘Email Accounts’ kun je de instellingen vinden die je nodig hebt om je e-mail in Outlook te configureren. Noteer de inkomende en uitgaande serverinstellingen, inclusief poortnummers en beveiligingstypen.

3. Outlook configureren

Open Outlook en ga naar ‘Bestand’ > ‘Account toevoegen’. Voer je e-mailadres in en klik op ‘Geavanceerde opties’ om de accountinstellingen handmatig in te stellen. Vul de inkomende en uitgaande serverinstellingen in die je uit cPanel hebt verkregen.

4. Test je verbinding

Nadat je de instellingen hebt ingevoerd, test Outlook de verbinding met je e-mailserver. Als alles correct is ingevoerd, zal Outlook je mailaccount toevoegen en synchroniseren.

5. Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt, controleer dan of je alle instellingen correct hebt ingevoerd. Controleer ook je internetverbinding en probeer opnieuw in te loggen op cPanel om te zien of de serverinstellingen zijn gewijzigd.

Vragen?

Wil je meer weten, keer dan terug naar het overzicht, bekijk de officiële kennisbank van cPanel of neem contact met ons op via de klantenservice.

Steenbergen

Gemak dient de mens; bedankt voor jullie uitstekende hulp met onze website. Onze website kan er weer tegenaan!

Klaas
Forsitan

In juni zijn we overgestapt naar Peppix voor een hostingpakket en de mail via Gmail. Alles loopt goed en we hebben geen storingen meer. Noëll heeft ons geholpen met het instellen van de mail in Outlook.

Forsitan Adviesbureau
Van Wijk

Prijs/kwaliteit is top. Altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dank!

Jeroen

 
Mercurius UvA
IGWTrust
Bureau Up
Finabling
Valantic
Blauwe Paard Advies
COC Midden Nederland
Stichting Juttersgeluk